Младежи за пример! Огняново събра на базар над 10 000 лева за лечението на 18-г. Елена

Когато имаш голяма сърце и важна кауза, няма как да не успееш! Това доказаха деца и младежи от гърменското село Огняново, които днес организираха благотворителен базар, за да помогнат за лечението на 18-годишната Елена Маркова от съседното село Балдево.

Инициативата за доброто дело бе на членовете на Българския Младежки червен кръст в населеното място, на приятели и близки на Елена. Тяхната кауза трогна много местни жители, както и гости на СПА селото, известно отдавна със своите минерални извори. Десетки бяха тези, които се включиха в базара с различни неща – най-вече с кулинарни изкушения, но имаше и рисунки, и картички, предмети и сувенири, дори домашно изплетени вълнени чорапи. Най-важното е, че мисията на младежите намери съпричастност сред хората и всичко се изкупи, за да се даде шанс на Елена отново да е с приятелите си. В момента тя е в столична клиника, страда от рядка форма на анемия, предстои й последващо лечение в Турция, но са нужни около 20 000 лева. Тази сума е непосилна за семейството й.

„Събрахме само от базара 10 045 лева, което е повече от половината необходими пари. Гордея се с младите хора в нашето село, които дадоха всичко от себе си, за да е успешна тази наша кампания. Благодаря от сърце и душа на всички, които ни подкрепиха и дадоха своя принос за лечението на Елена”, сподели признателният кмет на Огняново и председател на БЧК в община Гърмен – Димитрия Гюрова. Утре ще се отворят и кутиите за дарения, които са поставени в почти всички магазини в курортното селище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене