Благоевград отново събра националите по таекуон-до ITF

таекуондо

Националният отбор по таекуон-до ITF по традиция отново е на подготвителен лагер в Благоевград. В последните 10 години, преди Световно или Европейско първенство, националите винаги се събират на лагер в областния център на Пиринско. Сега на дневен ред е Европейското първенство в столицата на Беларус – Минск, между 7 и 14 април. То е както за мъже и жени, така и за деца, юноши, девойки и ветерани.
Първата група от националния отбор започна лагера си на 12 март. Първата седмица е изцяло за физическа подготовка, а от 20 март възпитаниците на корейския инструктор Ким Унг Чол – IX дан, ще влязат и в зала. Отначало заниманията ще бъдат в зала „Пирин“ на спортния интернат в Благоевград, след което – от 22 март до 4 април, тренировките ще бъдат в зала „Скаптопара“.
На лагера в Благоевград ще се подготвят общо 64 човека във всички възрасти, като почти половината от тях – 29, са състезатели на благоевградския таекуон-до клуб „Фолкън“.
През миналата година на първенство на стария континент в словенския курорт Блед България затвърди позициите си на водеща сила в европейското таекуон-до, заедно с Русия и Украйна. През тази година целта е тези позиции да бъдат запазени. Президентът на родната централа, добре известният в Благоевград Марио Богданов, не скри и амбицията си за повече златни медали в Минск.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене