Туристите от ТД „Осогово“ отново на обиколка из Рила

Снимки: ТД „Осогово“

Седемте рилски езера, водопадът Скакавица, празник на хижа Скакавица и преход към Овчарченски водопад край село Овчарци. Това беше поредната разходка на туристите от ТД „Осогово“ в Рила планина.

“Има места, които със своята магичественост ни карат да се връщаме отново и отново. Едни от тях, разбира се са Седемте Рилски езера. Група от 20 туристи от ТД „Осогово“ откри своето специално лично чувство пред красотата на Рилските езера. Всяко от езерата си има своя чар, но Окото ни омагьоса най-много с уникалния си цвят, който няма как да се предаде със снимка. И Бъбрека, който в този сравнително сух месец изглежда с фина оградка от камъни, които подчертават правилната му форма“, разказаха туристи участвали в прехода.

По покана на туристи от дупнишкото дружество и тази година групата от Кюстендил се включи в празника на хижа Скакавица. След кратка разходка до Скакавишкия водопад започна празника на хижата с много песни, танци и емоции.

„Вкусили от красотите на Рила, ние отново бяхме докоснати от тази магия. Гледките бяха неземни. Ще дойдем отново и отново тук”, обещахме си всички.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене