Пуснаха Брендо под домашен арест

БрендоЕвелин Банев поиска свобода заради семейни проблеми

Софийския апелативен съд пусна от ареста сочения за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо с мотива, че той не се е укривал, явявал се е пред съответните органи при призоваване и не е променил местоживеенето си. Затова съдът му наложи мярка домашен арест, която да се изпълнява на адрес ул. Ал. Пушкин № 90. На днешното заседание адвокатката на Евелин Банев-Брендо Ина Лулчева поиска домашен арест или парична гаранция за клиента си, тъй като имал семейни проблеми, които трябва да реши.

Лулчева се позова и на това, че Евелин Банев е задържан повече от две години и то на базата само на оперативни данни.

„ВКС е приел, че само от наличието на опелативни данни не е достатъчно за взимането на мярка за неотклонение“, коментира адвокатката на Брендо.

По думите на Лулчева по делото няма данни, че Брендо ще се укрие ири ще извърши престъпление, ако бъде пуснат на свобода. Според прокуратурата обаче искането на Брендо за промяна на мярката за неотклонение е неоснователно, тъй като има данни, че той е участник в трансгранично престъпление, а именно график на кокаин, за което италианския съд го осъди на 20 г лишаване от свобода.

Мария МАКСИМОВА, БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене