Кмет настоява за въжен мост при Овчарченския водопад

Изграждане на около 30-метров въжен мост между отделните стъпала на известния водопад над с. Овчарци иска кметът на селото Йордан Куйов. Преди изборите м.г. идвала експертна група да замерва и проучва терена, процесът спрял до там. Предстои изготвянето на проект за финансиране по някоя от програмите на общината.

Един мост ще даде възможност на повече туристи и посетители да се качват не само пред най-ниското стъпало на водопада, високо 6 м., а и на останалите 5-6 към билото на планината. Екопътека води до първия водопад. Нагоре обаче трябва добра туристическа екепировка, за да катериш по скалите. Мостът ще улесни качването и до най-малките прагове. Овчарченският водопад е от 32 пада. Поне 500-600 туристи всеки ден идват да видят Овчарченския водопад, който вече е сред туристическите дестинации, включени в програмите на повечето столични агенции.

Цели групи от Седемте рилски езера и Паничище, или отседнали в курорта Сапарева баня, тръгват и за водната дестинация над с.Овчарци, след което посещават и Ресиловския манастир. До водопада се стига за около 30 минути от центъра на селото. В подножието на водопада, чиято вода и в най-знойното лято не намалява, а зимата не замръзва, са изградени и работят две тепавици, които също предизвикват интереса на туристите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене