Нова фейсбук измама! Опитаха да източат банковата карта на популярен пернишки ди джей

Нова фейсбук измама върлува в Пернишко. Опитаха се да преметнат и да източат банковата карта на популярен пернишки ди джей Слави Стоянов – DJ Happy One, пише zaPernik.com. Схемата е много новативна, непозната за хората и звучи лесна за прихващане на “жертви”. Вижте разказа на популярния пернишки ди джей по случая (публикуваме сигнала му без редакторска намеса):

Здравейте, приятели! Споделям нещо с всички защото се опитаха да ме измамят с пари във фейсбук.

От профила на мой приятел получих съобщение, че му трябва дебитна или кредитна карта. Трябваха му 5 лв. да преведе. В началото помислих, че става въпрос за някаква Интернет услуга и щеше да му дам картата, но му звъннах по телефона и той каза че не ми е писал нищо. Оказа се, че някой е влязъл в профила му и пише от негово име на приятелите му. От картата пари без пин код не могат да се дръпнат, но разгадах как става схемата.

С номера на картата вкарва парите в сайт за хазартни игри и от там си ги тегли като печалба. Гледал съм по телевизията за различни измамни схеми но съм си мислил, че никога няма да се хвана на нещо подобно.

Аз се усетих навреме, но още не се знае дали някой от неговите приятели се е вързал, защото като влязохме в профила му всички съобщения бяха изтрити включително разговора с мен”.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене