Президентът Плевнелиев поиска концесия за минерална вода на къщата си в с. Баня, после….

Да получи концесия за ползване на минерална вода във вилата си в село Баня е поискал президентът Росен Плевнелиев преди малко повече от два месеца от Общинска администрация – Разлог. Инвестиционното му намерение обаче не стигнало до гласуване в ОбС, защото междувременно държавният глава със заявление се отказал от искането си и засега не го е подновявал. Причината вероятно се дължи на обстоятелството, че като физическо лице той няма право на концесия по закон, тя се предоставя само на юридически лица.

Докато е президент обаче, Росен Плевнелиев не може да има фирма, а къщата се води собственост на физическо лице. Т.е. трябва да изчака да приключи мандатът му и тогава може да поднови искането си.

От години в разложкото село Баня има интерес от собственици на хотели и къщи за гости към концесии за минералната вода, защото с нея освен че пълнят басейните и джакузитата си, решават и въпроса с отоплението с радиатори.

За къщата на Росен Плевнелиев в Баня се разшумя след 2011 г., когато той стана президент. Вилата във възрожденски стил се намира в затворен комплекс от няколко декара с 5-6 къщи, които имат дори свой трафопост. Само гаражните врати са четири. Имотът е купен след 2007 г. Мястото е изключително – в красивата местност Камено, до която се намира езеро и минава малка река. В добре оградения с мрежа и зелен плет комплекс Плевнелиеви са съседи с бизнесмена Филип Харманджиев, с когото Юлияна Плевнелиева  беше колежка в „Икономедия”.

Според данъчната декларация на държавния глава къщата струва 352 000 лв. Бизнесмените Иво и Александър Прокопиеви и финансистът Камен Колчев със съпругата му Петя също са съседи по вили с президента Росен Плевнелиев.

В разложкото село, известно с минералната си вода, къща притежава и бившият министър на правосъдието Младен Червеняков. Той е дори първата известна личност, купила си имот в Баня.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене