Благоевградчанка получи годежен пръстен на сцената във Франция пред трихилядна публика! Вижте коя е щастливката!?

Танцьорът от ансамбъл „Пирин“ Михаил Аладжов прекъсна програмата на 44-ия международен фестивал за традиционна музика и танци в Монтоар Деласю, Франция, и пред близо трихилядната публика направи предложение за брак на приятелката си, певицата Славина Пулева. Влюбеният мъж падна на колене на сцената пред зрители и участниците от Тайланд, Таити, Аржентина, Япония, Венецуела, Франция, Армения, Кот Д’Ивоар и Коста Рика и поднесе пръстен на избраницата на сърцето си.

В „заговора“ танцьорът бил посветил част от колегите си от ансамбъла. Докато любимата му заедно с останалите певици от ансамбъл „Пирин“  изнасяли концерт в катедралата, Михаил обиколил местните бижутерски магазини заедно с приятелите им, танцьорите Деница Секулова и Златин Димитров, и купил пръстена. Първоначалната му идея била да й го поднесе под Айфеловата кула в Париж, където стотици влюбени се вричат един на друг, но като разкрил намерението си на ръководителя на ансамбъла Данислав Кехайов, той му предложил да го направи на сцената, най-святото място за артиста, и обещал да подготви нещата, като говори с организаторите на фестивала. До момента подобно събитие не се е случвало и домакините с радост се съгласили да станат част от „заговора“.

„Изненадата беше фантастична! Не очаквах! От всички 10 участници във фестивалния ден ние бяхме трети на сцената. На финала на концерта ни всички станаха на крака и ни аплодираха, а когато казах „да“ на Михаил, колегите ни вдигнаха и двамата на раменете си!“, не може да скрие щастието си Славина.

„С Михаил се познаваме от 10 години. И двамата сме от Благоевград и е много любопитно, че той живее в къщата, в която аз съм родена и израснала. Семейството ми се премести и там се нанесло неговото семейство. Аз заминах да уча в музикалното училище в Широка лъка, а той в хореографското в София. Познавахме се и през цялото време поддържахме връзка и контакт като добри приятели. Той е в ансамбъл „Пирин“ 5 години, аз постъпих преди две. Винаги сме имали симпатии един към друг, но сме заедно от 9 месеца“, разказа за вестник „Струма” интересни подробности Славина.

Преди месец, когато ансамбъл „Пирин“ тръгна на първото си от години едномесечно турне във Франция, дори не подозирала, че той ще се окаже най-паметен в живота й и тя ще е първата, получила годежен пръстен на сцената на международния фестивал в Монтоар Деласю.

Ансамбъл „Пирин“ се връща утре от турнето си, а щастливата двойка пожелава: „Може някой да вземе нашия пример за следващия фестивал“…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене