За любителите на класическата музика и балет в град Гоце Делчев

Любителите на класическата музика и балет от Гоце Делчев ще могат да се насладят на спектакъла РОМЕО И ЖУЛИЕТА по музика на П.И.Чайковски и ПОЛЕТ КЪМ СВЕТЛИНАТА по музика на П.И.Чайковски, Дж. Гершуин, Жул Масне, А. Пиацола и Дж. Росини. Хореографията е наСилвия Томова, художник на декорите е Салваторе Русо /Италия/. Асистент на художника Меглена Илиева, асистент-режисьор Елена Колева, репетитори Силвия Томова и Милен Харалампиев. Участват солисти и кордебалет на Държавна опера-Русе.

Шекспировата безсмъртна творба „Ромео и Жулиета” е вдъхновение за различни композитори, които създават своите симфонични, оперни и балетни шедьоври на базата на най-трагичната и трогателна любовна история в световната литература. Великият майстор на красивата музика Пьотр Илич Чайковски не прави изключение и той добавя към своето гениално творчество фантастична увертюра „Ромео и Жулиета”. В 20 минутната музика на Чайковски хореографът Силвия Томова ще отговори чрез танца на вечните въпроси: Къде е любовта? Какво е любовта? За какво е любовта? Декорите и костюмите на спектакъла са дело на неповторимия голям художник от Италия Салваторе Русо. Заедно със солистите на балета на Държавна опера-Русе ще се пренесем в автентичната атмосфера Верона, за да преоткрием, че само „Красотата ще спаси света, а любовта ще ни помогне да я прозрем”….

Във втората част на балетната вечер ни очаква още една истинска наслада за сетивата. Различни цветове на дъгата ще открием в приказно красивите костюми, избрана музика от Росини, Чайковски, Масне, Пиацола, Гершуин ще провокира нашата чувственост, ефирни движения ще приковат вниманието и ще ни позволят да се понесем в полет. Към светлината…Червеното, синьото, зеленото, жълтото, бялото, черното, видимите и невидимите цветове на нашата душа.

Билети се продават в Дома на културата.

ХРОНИКА

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене