Костадин Паскалев напуска ръководството на БСП

Членът на Изпълнителното бюро на БСП Костадин Паскалев е потвърдил оставката си пред пленума на социалистите, заяви бившият соцлицер Михаил Миков пред Нова телевизия. Повод за това било интервюто на Стефан Данаилов в Епицентър, в което той разкри, че в ИБ на БСП има лобита, които искат да саботират лидера Нинова. Паскалев депозира тогава оставката си пред Изпълнителното бюро, в знак на несъгласие с тона в дискусията за кандидат-президент, довел до силно напрежение в партията и остро изпокарване в средите на ръководството.

Юрий Асланов също подаде оставка тогава заради кандидатурата на Мая Манолова. Лидерът на партията Корнелия Нинова обаче обяви, че оставки не се приемат.

На вчерашното заседания на НС на БСП Паскалев сам повдигнал темата, след като в дневния ред подобна точка не е била включена, пише „24 часа“.

„Няма да се държа като мишка и ще си кажа. Егото на лидерите ни се реализира в скандал поради липса на морал, заменихме принципното с личното и разчистваме сметки“, заявил Паскалев. Той обяснил, че единствен е казал лично на Мая Манолова, че я смята за неподходяща за кандидат за президент.

„Няма да работя в такава обстановка“, подчертал Костадин Паскалев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене