Без категория

Карастоянов-старши си рязал вените в ареста на младини, сега го пазят 10 полицаи

Очевидец: Отвертката седна на масата на Владимира, бръкна с пръст в храната й и каза: „Боклук, какво ядеш?”

Убитият Радев към бащата на Влидимира: Аз всички от вашето семейство съм е**л, само дъртия зъболекар не съм

Digimax A50 / KENOX Q2

Старият Владимир Карастоянов лежи за втори път в ареста, съобщиха дупничани. На млади години улегналият вече мъж бил голям бохем и макар да не си позволявал крайности, понякога се забърквал в разправии. Така веднъж попаднал в ареста заедно с известния като ковчежник на Рилския манастир дупничанин – Паянтата. Дали защото се засрамил от постъпката си, или заради емоционален срив, но в кауша стоматологът си реже вените и дежурните полицаи и спешните медици спасяват живота му на косъм. Дупничани раз­казват, че преди 1980 го­дина Карастоянов е бил на работа в Либия, къде­то натрупал състояние. Върнал се в Дупница, ку­пил си кабриолет после­ден модел и се движел с бодигард.

Припомняме, че д-р Владимир Карастоянов попадна в ареста, след ка­то на 11 март към 22,30 часа при кърваво меле в дупнишкото заведение „Колата“, в което участва­ха тримата Карастоянови, бе убит бившият боди­гард на Братя Галеви Ни­колай Радев-Отвертката. Кървавият екшън се ра­зигра заради дъщерята на Николай Карастоянов – Владимира.

Буйният нрав на ста­рия Карастоянов е най- силно изразен в неговия по-малък син Иван, кой­то в момента е в ареста при баща си. Иван също е търкал арестантските нарове, но не е стигал до­там – да посегне на жи­вота си. Той е изключи­телно хладнокръвен и в момента показва в кили­ята най-силна психика от фамилията. Последният инцидент на Иван Карас­тоянов е, когато строши бутилка в главата на кръчмарски опонент пре­ди 2 години. Причините за инцидента избледняха в изминалите месеци, но според свидетели в осно­вата на конфликта тога­ва било момиче. По-рано Иван Карастоянов нашу­мя и с едно неджентълменско поведение, когато нашамароса хубавата дъ­щеря на шефката на Бю­рото по труда Наташа

Илиева – Мария Григоро­ва. Тя в момента е зам.- шеф на Софийския ар­битражен съд. Председа­тел е и на местния мото­рен клуб „Байкър бойс“. Дамата, освен че е умна и красива, е и с бензин в кръвта. Завършила е пра­во в ЮЗУ. Инцидентът стана по време на студен­тските й години. Тя вне­се жалби до всички инс­титуции. Старият Карас­тоянов, който е известен с джентълменските си маниери, застави Иван публично да се извини на Мария и разкаянието на младия стана публично пред репортер на вестник „Вяра“.

Във фаталната вечер миналата сряда в кафе „Колата“ Отвертката сед­нал на масата на Влади­мира, бръкнал с пръст в храната й и казал: „Бок­лук, какво ядеш?“. Това разкриват очевидци на инцидента пред репортер на „Вяра“. Същата вечер той се държал нагло, обиждал момичето, за­сегнал жестоко баща му и роднините му.

Какво точно се случи­ло и кой е нанесъл фатал­ния удар с остър предмет, причинил смъртта на Ни­колай Радев – Отвертката миналата сряда в дуп­нишкото заведение „Ко­лата“, се разяснява от съ­да. Но жестокото меле, убийството и арестът на мъжете от фамилията Карастоянови са обект на ко­ментари вече 6-и ден в Дупница. Множат се вер­сиите за причините за ин­цидента, нищи се винов­никът за сбиването, някои оневиняват жертвата, дру­ги извършителите.

Вчера във вестник „Вя­ра“ представихме верси­ите на най-близките при­ятели на Отвертката – Ге­орги Василев и Мартин Димитров, на съпругата му Милена Радева, на ад­вокатите и на майката на Владимира – Диана. Ето и мнението на очевидец, пожелал анонимност:

„Владимира вечеря на маса в заведението, кога­то идва Николай Радев – Отвертката, бърка с пръст в чинията и казва на момичето: „Боклук, какво ядеш?“ и я задърпва. Тогава тя, уплашена, вика по телефона баща си Николай Карастоянов спешно да я прибере. Ко­гато бащата пристига, Николай го посреща с ду­мите: „Аз всички от ва­шето семейство съм е* *л, само Дъртия зъболекар не съм“. Докторът запазва самообладание, но виж­да, че няма да може да напусне заведението с дъ­щеря си. Отговаря му: ‘Тогава ще ти го доведа!“ и се обажда на баща си. Заедно с по-малкия син Иван д-р Карастоянов, който боготвори единст­вената си внучка, кръсте­на на него, влиза в заве­дението. Отвертката, в излегната поза, разтваря двете си ръце, сиреч – ча­ка ги за бой“. Последва мелето, в което Отверт­ката намира смъртта си. Според очевидци Нико­лай, Иван и Владимир Карастоянови били жес­токо изпорязани от раз­битата витрина на заве­дението.

61-01-01-603650_10203490166044518_1994726826_n-copy

„Съпругата на Нико­лай Радев – Милена, е са­мо една безумно влюбе­на жена, той се е оженил за нея от интерес, тъй ка­то тя наистина има сери­озен бизнес в Англия и е богата“, коментира запоз­нат със семейството чи­тател. ‘Тя всеки месец му е давала сериозна сума пари, издържала го е, ку­пувала му е скъпите ко­ли и мотори, а той само се е възползвал от любов­та й. Освен да пребива хо­ра, с друго Николай От­вертката не е могъл да из­карва пари и затова се е хванал с Милена, за да поддържа висок стан­дарт. Тя го е обичала ис­тински и изобщо не е в час е истинската му същ­ност. Миналата година той й изневерява с Гер­гана Велкова от Велико Търново и тя му спира доходите. Осъзнал какво и колко губи, той зарязва хубавата Гергана и се връ­ща при Милена. Вражда­та му с Карастоянови е отпреди години, когато той имал отношения с бившата половинка на Иван Карастоянов – Ве­неция Христова, и пока­за на целия град сексклиповете й. Историята му с Владимира е впоследст­вие. Имали са отноше­ния, но е нямал право да я унижава, мачка и тор­мози. Той просто си пра­веше гавра с цялата им фамилия. Със сигурност някога е бил добър човек, със сигурност е разплакал половината град и най- голяма вина трябва да поеме самият Пламен Галев, че от едно 18-годишно добро момче съз­даде машина за побой и тормоз и го толерираше до последно. Смъртта му основно на него трябва да му тежи, че му даде права и възможности, връзки и контакти да се прави на велик“.

Запознати с любовни­те авантюри на Николай посочиха, че повече от 10 години ученички от сред­ните класове не са смее­ли да ходят на училище, тъй като са били запла­шени от изнасилвания от Отвертката! Момиче от краен квартал в Дупни­ца, което не посмя да си каже името, разказва, че е било пред изключване преди 5 години в една от гимназиите, защото нап­равило доста неизвинени отсъствия. Налагало се ученичката да обикаля странични улички в Дуп­ница, за да стигне до клас­ната стая, навлечена в чужди дрехи и с качулка, за да не я преследва не­желаният ухажор, да я от­влече и насили. Когато абитуриентката сподели­ла проблема си с курсо­вата ръководителка – жи­телка на Благоевград, съ­щата, вместо да вземе мерки, й отговорила: „И без това ще станеш прос­титутка, защото си хуба­ва, бедна и дете на разве­дени родители“. И пред­ложила момичето за из­ключване. Абитуриентка­та не посмяла да се опла­че на директорката на та­зи гимназия, защото се усъмнила, че Отвертката има информация за се­мейното неблагополучие от вътрешни хора в гим­назията. Днес потърпев­шата е бедна студентка, но не и проститутка. Тя никога няма да забрави преживения ужас. Подоб­на е съдбата и на още много момичета.

Д-р Николай Карасто­янов остава на лечение в хирургичното отделение на общинската болница „Св. Иван Рилски“ в Дуп­ница. Анестезиологът от същото здравно заведе­ние, който заедно с баща си Владимир Карастоя­нов и брат си Иван Ка­растоянов бе задържан за убийството на Николай Радев -Отвертката, е в ед­на от стаите на отделени­ето заради кървящи хемо­роиди. „Засега никой не може да даде отговор на въпроса колко време ще се наложи да бъде леку­ван. Освен това нямаме право да даваме инфор­мация за състоянието на пациента“, каза управите­лят д-р Любомир Тау- шански.

Николай Карастоянов е приет в лечебното заве­дение с белезници на ръ­цете и под полицейска ох­рана в неделя. Вчера два­ма полицаи пазеха пред вратата на арестанта в болничната стая. Заради опасения от нападение от страна на приятелите на Отвертката отделението е под ключ – заключват се и двата му входа. Меж­дувременно вчера колега­та на арестувания анестезиолог д-р Славейко Поромински излъга ре­портер на „Вяра“. На въп­рос, свързан с Николай Карастоянов, Пороминс­ки отговори: ‘Той е обс­лужен в отделението и е върнат в ареста“. Лъжа­та бе изречена, докато са­мо на метри от Поро­мински в болничната стая бе колегата му, ох­раняван от полицаите.

Както писахме, още в Окръжния съд в Кюстен­дил при гледането на по­исканата от прокуратура­та мярка за неотклонение „задържане под стража“ два дни след убийството, д-р Николай Карастоянов каза, че страда от хеморо­иди и същия ден трябва­ло да му бъдат направе­ни изследвания заради съмнения за карцином.

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене