За дълг от 4,5 млн. лв. дървеният бос Г. Пандев-Чадъра губи комплекс „Пири”

Известният в Разложко дървен бос Георги Пандев-Чадъра от село Горно Драглище губи част от комплекса си край  село Баня заради близо 4.5 млн. лв. дълг към кредитори. Обект на публична продан е един от най-старите комплекси в района – „Пири“, който през годините се превърна в любимо място за лагери на десетки футболни клубове от страната. Съдия-изпълнител обяви на публична продан старата основна хотелската част, шест самостоятелни къщички, всяка с разгърната застроена площ 1275 кв.м, новострояща се  двуетажна масивна сграда със сутеренен етаж, представляваща рекреационен център и басейн, футболните игрища. Обект на публичната продан е и имот с площ от 5287 кв.м, в който има изграден  басейн с размери 25х12 метра, детски плувен басейн с размери 7х3 метра, кафе-бар, барбекю  и съблекални за басейна със санитарни възли. Общата стойност на всички имоти на Пандев, обявени на публична продан, възлиза на  4 342 362 лв.

Преди години Георги Пандев купи комплекса от стария му собственик Димитър Пиришанчин от Банско, който го изгради още в първите години след демокрацията, но също го изгуби заради дългове. Огромните банкови кредити, теглени от бившите собственици за разширяване и модернизиране на комплекса, се оказали непосилни за тях, тъй като огромната конкуренция привлякла голяма  част от клиентите им. През годините комплексът успя да се наложи като най-добрия в района с перфектните условия за тренировки на редица футболни клубове от страната, дори и от съседните Гърция и Македония. Тенденцията се задържа и досега, но явно приходите от тях не са достатъчни за настоящия собственик Пандев да  обезпечи поддръжката на комплекса и да покрие  дълговете към кредиторите си. Преди повече от една година Пандев превърна старата механа на комплекса в една от най-атрактивните кръчми в района и започна изграждането на още едно игрище до самия път за Банско. Строителството му обаче приключи почти в първоначалния етап, а сега терененът е обрасъл с плевели и трева.

Извън комплекса Георги Пандев продължава да се занимава с дърводелство. Той има цех в родното си село, който все още функционира. В него се произвеждат заготовки за дървен стъклопакет.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене