Роми се биха пред полицията в Кюстендил, двама пострадаха

Група от роми се биха пред полицията в Кюстендил, днес сутринта. Скандалът е възникнал, след като представители от двете фамилии „Гольовци“ и „Ропотамци“ са извикани на разпит пред сградата на ОДМВР. Наложило се част от тях да дадат обяснения за скандал от предишната вечер в ромския квартал „Изток“.

Именно тогава пристигат около 30 човека, които след дълги обиди и нападки започват да се замерят с камъни. Наложило се е спешна намеса от страна на униформените. В опита си да ги разтърват са последвали и няколко предупредителни изстрела във въздуха.

По време на боя са пострадали двама роми, които са ранени. Откарани са в Кюстендилската болница, без опасност за живота са.

„Няма да допуснем подобно нещо. За момента работата по случая продължава. Няма напрежение в ромския квартал. Работим по случая“, коментираха от ОДМВР.

За случая първи сигнализира ромският общественик Сашо Кръстев. „Задържаха зет ми в полицията. Той е там и аз незная защо.Надявам се да го пуснат и да нямаме повече проблеми с Гольовците“, коментира пред ИНФОМРЕЖА, Кръстев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене