Шофьорът, убил мъж на Е-79: Изведнъж, без да даде мигач, се опита да направи обратен завой

65-годишен мъж от Сапарева баня загина при катастрофа край Дупница вчера. Пътният инцидент станал около 10 часа на главен път Е-79 близо до бензиностанция на ОМV на изхода на Дупница в посока София. Фолксвагенът на бившия жепеец, 65-годишния Иван Белчински, се сблъскал с „Ауди”, което се движело зад него.

Автомобилът на починалият Белчински е смачкан до неузнаваемост

Пред пътните полицаи мъжът, който шофирал аудито, заявил, че движещият се пред него “Фолксваген Поло” изведнъж, без да даде мигач, се опитал да направи обратен завой. В този момент аудито го ударило странично. Белчински загинал на място.

„Автомобилът на жепееца беше толкова смачкан, че се наложи пожарникари да режат ламарините, за да извадят тялото му”, споделиха очевидци.

На мястото на пътния инцидент пристигнаха дознатели, които ще изясняват обстоятелствата, при които е възникнало пътното произшествие. Линейка от Спешен център пристигна на място, но дежурният медик само установи смъртта на Иван Белчински. Беше взета  проба за алкохол на шофьора на аудито, която е отрицателна.

Движението по Е-79 беше спряно и автомобилите минаваха през Дупница, което доведе до задръстване. Образува се километрична колона.

Тялото на загиналия в катастрофата Ив. Белчински е закарано за аутопсия в Кюстендил. Назначени са техническа експертиза на автомобила и медицинска, която при аутопсията да покаже дали загиналият мъж е употребил алкохол, или пък е имал здравословни проблеми.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Кюстендил.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене