Фестивал води чужденци в с. Елешница

Разложкото село Елешница и този месец ще е домакин на фестивал. На 8 и 9 юли фест разтърси селището. На 27 август на мода ще е народната ни музика. Населеното място ще бъде огласено от изпълненията на стотици самодейци. Третото издание на фолклорния фестивал „Фолклорна среща” ще доведе и много нашенци и чужденци от курортите Разлог и Банско. Целта на проявата е да съхрани и популяризира българското фолклорно наследство, да представи пъстротата на народното изкуство и носиите, да насърчи приемствеността на младото поколение и приобщи населението към активно общуване с фолклора.
Интересът към това културно мероприятие всяка година се увеличава и привлича все повече хора. Участие са заявили местни и гостуващи групи и състави от цяла България. Фестивалът има конкурсен характер, а оценяващото жури се състои от професионалисти в областта на българския фолклор.
Организаор на фестивала е Танцов състав „Елешница” към Народно читалище „Западнородопски лъч-1906”, проявата е под патронажа на кметството.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене