Багер събори 8 гаража на МБАЛ-Благоевград, докато ръководството почива

Осем масивни гаражни клетки, построени върху имот на МБАЛ-Благоевград, общинска собственост бяха разрушени вчера от багер на собственици, строящи кооперация по границата на болничния имот, пише БГНЕС.

След обяд днес багер влезе в двора на МБАЛ-Благоевград, въпреки пропускателния режим и бариерите, и разруши 8 гаражни клетки на болницата в общински имот. След сигнал на дежурните в МБАЛ – разрушаването е прекратено, но неизползваемите, но неосвободени гаражи ги няма. Пет масивни гаражни клетки са съборени на дъното на 10-метровия изкоп, а други три са разрушени от багера.

Преди около месец собственици на имот в съседство с този на МБАЛ започнаха да строят кооперация на ул. „Славянска”. Те са наследници на собственици на част от имота на МБАЛ-Благоевград, спечелили са и всички дела, но болницата не освобождава гаражните клетки с мотива, че се използват.

Тъй като изкопът за кооперацията стигна до основите на самите гаражни клетки, днес в почивния ден, когато администрацията на МБАЛ не работи, собствениците решили да действат. Багеристът образно казано „финтирал” бариерата, заобикаляйки я отляво, минал като на парад през двора на болницата и започнал да блъска в урвата пет от гаражните клетки. В едната от тях имало стара линейка, след като разбили вратата, тя е извадена и избутана на паркинга пред останалите клетки, а гаражът заедно със задната врата на линейка заминали в изкопа. След това започнал да събаря останалите три, които са по-далеч от ръба на изкопа. Дежурните в МБАЛ се обадили на болничния управител д-р Огнян Митев, така разрушаването е спряно, но гаражите вече ги няма.

E79 News; Снимки: БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене