След 4 г. в затвора лихварката В. Фролошка замина на гурбет в Италия, ужилени си искат обратно заложените вещи…

Дупнишката лихварка Валентина Фролошка, която бе осъдена на 4 години решетки и излежа присъдата в Сливенския затвор, емигрира в Италия. Преди около година В. Фролошка излезе от затвора и се върна в родното си село Червен брег. Ужилени от нея започнали да я търсят в дома й, като си искат обратно заложените вещи – перални, хладилници, мобилни телефони, които оставили като гаранция срещу взети кредити с лихви, стигащи до 100%.

Валентина Фролошка се опитала да започне собствен бизнес с дървен материал, но не й потръгнало заради лошия имидж около името й, след като бе осъдена и вкарана в затвора. Това я принудило да замине на работа в Италия, за да може да издържа 15-г. си дъщеря, която е отличничка. Синът й Цветан е пълнолетен и се грижи сам за издръжката си. Печалбата от хранителния магазин на майка й Йорданка Фролошка в с. Червен брег не стига за издръжка на семейството.

Както „Струма“ писа, през октомври 2012 г. Валентина Фролошка бе осъдена на 4 г. затвор за лихварство. Скандалът се разрази година по-рано след подаден сигнал от едни от изтеглилите кредит срещу висока лихва. Тогава при обиск в дома й в село Червен брег криминалисти от дупнишкото РУП откриха 4 тетрадки с имена на хора, на които е дала пари назаем срещу лихва. По време на полицейската проверка В. Фролошка намушка с нож един от полицаите в областта на корема.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене