За по-малко от 4 месеца ВиК – Благоевград ремонтира над 9 км водопроводи в Пиринско

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград ремонтира водопроводна мрежа с дължина над 9 км за по-малко от четири месеца. По този начин дружеството стриктно следва изпълнението на своята инвестиционната програма за 2024 година. Ръководството на ВиК пък полага усилия да решава проблемите с водоснабдяването и с подобряването на качеството на водата там, където това е най-належащо и не търпи отлагане. Без значение дали става въпрос за голям град, или за малко село.

На територията на община Благоевград са подменени 4 км водопроводи, от тях почти 3 км са в село Логодаж. Изпълнени са ремонти и с в. Зелен дол, с. Селище, както и в града – в кварталите „Старо Струмско“ и „Орлова чука“. На ул. „Ванюша Валчук“ в Благоевград приключи ремонтът на канализацията. Предстои да бъде подменен и водопроводът по улицата. В момента се монтират два регулатора на налягането на бул. „П. Яворов“.

В община Разлог към момента е подменен участък от довеждащ водопровод за курортното селище Баня, който е с дължина 1 км, като планираният ремонт е с дължина 1,5 км. В града са ремонтирани водопроводите по улиците „Георги Бенковски“ и „Шейново“ с обща дължина е 1,5 км.

В община Банско е завършен планиран ремонт на уличен водопровод в с. Кремен. Довършва се ремонт на уличен водопровод в град Добринище – по ул. „Попово езеро“. Преди броени дни започна ремонт на водопровод в с. Осеново.

Изпълнени са ремонти на водопроводите на 3 улици в град Белица – „Волгоград“, „Б. Клементиев“, ОК 112-140, и канализация в с. Краище. Дължината на ремонтираните мрежи е половин километър.

Напълно са подменени водопроводите на две улици в град Якоруда и в момента се довършва ремонтът по ул. „Лазарец“. Ремонтиран е и участък от канализация в с. Юруково.

Доставена е и предстои да бъде монтирана нова самопочистваща решетка на водоизточника за град Гоце Делчев и група „Гърмен“. Досега са изпълнени ремонтите на водопроводите по ул. „Рила“ в гр. Гоце Делчев и ул. Здравец“ в с. Корница, дължината им е общо 300 метра.

Успешно приключи реконструкцията на довеждащ водопровод за село Парил, община Хаджидимово, който е с дължина 450 метра и води началото си от село Тешово. Екипът на ВиК успя да се справи с решаването на този проблем и за пореден път доказа своя професионализъм. Работи се и по ремонта на довеждащия водопровод за с. Гайтаниново, който е с дължина 1 км.

От началото на годината се работи активно за зониране на водопроводната мрежа на с. Сатовча и намаляване на загубите на вода. Предстои да бъдат монтирани два регулатора на налягането.  Подменен е и водопроводът на ул. „Тодор Шопов“ в Сатовча, чиято дължина е 250 метра.

Работници на дружеството ремонтираха уличните водопроводи по две улици в град Симитли – „Панайот Хитов“ и „Георги Бенковски“, и на улица „Г. Трайков“ в село Крупник. Следващата седмица ще започне нов ремонт на водопровод в същото село, а общата дължина на ремонтираните водопроводи е 0,7 км.

Извършен е ремонт и на уличен водопровод по ул. „Стефан Караджа“ в с. Микрево, община Струмяни.

ВиК-Благоевград инвестира във високоефективни технологии за мониторинг и управление на водната инфраструктура. Държавното дружество е сред лидерите в страната по постигнати резултати за 2023 година.

„Подменената ВиК мрежа е два пъти повече в сравнение с предходните години. Значително намалихме авариите и сведохме загубите на вода до 44 %, продължаваме да работим в тази посока и през настоящата година“, твърди управителят инж. Мартин Петров.

Един от основните стремежи на управленския екип е приоритетно въвеждане на  автоматизирани процеси и минимизиране на човешкия фактор и намеса във ВиК инфраструктурата, която поддържа водното дружество.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене