„Пирин“(Благоевград), мотивиран да извлече максимума от гостуването на „Дунав“

Това заяви старшията на отбора Стефан Генов, според когото русенци ще имат сериозно самочувствие след успеха като гост над „Нефтохимик“

„Ще бъде труден. Ще разчитаме и на подкрепата на феновете на футбола в Разград. Сигурен съм, че те ще подкрепят своя играч Георги Аргилашки. Аз също имам добри спомени от престоя ми в Разград и се надявам това да продължи и след мача с Дунав“, каза още наставникът на „орлетата“. Според него ще се срещнат два мотивирани тима, които в предния двубой постигнаха победи и това ще даде отражение и върху настроението за мача.

Новина в лагера на благоевградчани е завръщането в игра на Даниел Младенов. Футболистът вече е напълно възстановен и готов за игра след близо четири месеца отсъствие заради тежка контузия и последвала хирургическа интервенция. Той бе включен в групата за двубоя срещу новака в елита. С включването на Младенов пред старши треньора има още възможности за избор при определяне на стартовия състав. Освен Младенов на линия за мача е и защитникът Алесандре Ханс. Бразилецът пропусна първите два мача от първенството, но сега вече ще се разчита на него.

Иначе мачът срещу русенци ще се играе в Разград, тъй като стадионът в Русе все още не е готов да приеме срещи от Първа лига. Мачът ще се играе в петък от 21:15 като 24 часа по-рано „Пирин“ ще има кратка възстановителна тренировка в часа на двубоя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене