БЛАГОЕВГРАДСКИТЕ ПОДВОДНИЦИ! Топ Преса – мишена! Кредитори – прецакани! Работници – измамени, че няма пари!

А в собствената си къща бизнесменът Валентин Веселинчев се шири като холивудски турбо гъзар!

Тодор ТОДОРОВ

Общата стойност на дома на собственика на благо­евградската строителна фир­ма „Империя“ ЕООД е € 230 000, а босът няма пари да си плати заплатите на работни­ците.

С Топ Преса се свърза гру­па бивши служители на бла­гоевградския бизнесмен Ва­лентин Веселинчев, търсейки своята справедливост за това че имат да взема купи­ща изработени пари от него. Схемата е проста и до болка позната, Веселинчев ги на­ема „на частно“ обещава им целия свят в пари и накрая когато те са си свър­шили работа и дойде време за плащане Веселинчев вдига ра­мене и казва – няма пари. Също­то е на­правил с доста свои кредитори и доставчици а за миналата финансова година фирмата му е декларирала загуби и нереализирани пе­чалби. Питаме НАП от трибу­ната си как става така? Фото­репортерите на Топ Преса и направиха труд ада просле­дят Веселинчев и да им по­кажат какво се „подминава“ всеки ден. Има ли чадър над него, никой да не го пита от къде са парите за къщата и що не се плащат данъци на държавата? Понеже явно в НАП са много заети ние ще им покажем в какъв палат се шири един от на й- големите длъжници на Благоевград. И ще чакаме отговори:

Изключителен имот – лук­созна нова двуетажна къща на спокойно място в близост до кв. „Еленово” в Благоев­град. Имота е заграден с кра­сива ограда, дворното място е аранжирано и озеленено с обособени кътове за отдих. Сградата е с разгъната за­строена площ /РЗП/ от 334 кв. м., построена в парцел с площ от 630 кв.м.

I – во ниво: Състои се от все­кидневна, трапезария, напъл­но обзаведена кухня с плот от естествен гранит. Вграде­

 ни керамични котлони, вгра­дена фурна, вградена съдо­миялна, хладилник, вградена микровълнова, абсорбатор. Обособени са складово и пе­рално помещение.

II – ро ниво: Всекидневна с баня и WC, детска спалня, ро­дителска спалня с баня с WC, гардеробна и тераса.

Къщата е със съвременен дизайн, предлага се напълно завършена с качествени ма­териали и луксозно обзаве­дена до последен детайл.

Допълнителни екстри: Ох­ранителна система, 24 часа видео наблюдение. Автома­тична напоителна система (капково напояване). Двор­на врата и гаражна врата – с дистанционно управление. Двоен гараж 42 кв.м.

НА ПРИЦЕЛ – ВАЛЕНТИН ВЕСЕ­ЛИНЧЕВ

“НА ПРИЦЕЛ” e новата рубрика на Топ Преса в коя­то ще ви показваме известни хора, артисти, лекари, полити­ци, бизнесмени… Хора, чиито лица са ви познати, но не зна­ете къде живеят, какви авто­мобили карат и какъв бизнес въртят.

Валентин Веселинчев е предприемачът, който пре­ди десетина години успя да вземе доста обекти на те­риторията на община Бла­гоевград и един от малкото, опълчили се на държавата за неуредени сметки – през 2011 г. той успя за запорира банковите сметки на МБАЛ – Благоевград, заради оста­нал дълг от 12 364 лева към фирмата му по договор за ремонт на обща стой­ност 312 460 лева. Две го­дини по-рано стартира трес­кавият ремонт в благоевград­ския драма­тичен театър, лично минис­тър-предсе­дателят Сер­гей Станишев, асистиран от министър Сте­фан Данаилов, трябва да открият обновения салон, за който Министер­ство на културата преведе 716 000 лв. Фирмата-изпъл­нител “Империя” на бизнес­мена Валентин Веселинчев, работи по обекта на високи обороти с удължено работно време от 8 ч. сутринта до 20 ч. вечерта, за да се справи навреме за височайшето по­сещение. Благоевградският бизнесмен се разведе със съ­пругата си Теодора по взаим­но съгласие. Едно от най-из­вестните бизнес семейства разтрогна гражданския си брак официално, иначе съ­прузите са разделени поне от 10 години. Двамата имат три големи дъщери, две от кои­то близначки, които отдавна са пълнолетни. Голямата се казва Елена, а близначките Сия и Нина. Валентин Весе­линчев срещнал повторно голямата си любов и зажи­вял с много по-млада жена, почти на годините на дъщеря му. След няколко години им се родили две момчета близ­наци. През 2014 год. Офис от 67.25 кв.м, намиращ се на ІІ етаж в жилищна сграда „Хе­лиос 1“ в благоевградската местност Медунски андък, собственост на благоевград­ския строителен предприе­мач Валентин Веселинчев и фирмата му „Империя“ ЕООД, бе обявен за публична про­дан. Началната цена за над­даването е определена на 49 813 лв. без ДДС.

КОМПАНИИ, СВЪРЗАНИ С ЛИЦЕТО ВАЛЕНТИН НИКОЛАЕВ ВЕСЕЛИНЧЕВ:

ИМПЕРИЯ ЕООД, ИМПЕРИЯ ВНВ ЕООД, В И Т-80 ООД, ЕЛ СИ НИ 2000 ООД, СКАПТОПА­РА ООД…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене