ЮЗДП дари над 2 тона вода на Македония

2 тона и 300 литра вода дари на македонската държава Югозападно държавно предприятие. Водата, която вече е на македонска територия, е дарение за бедстващите ни съседи, след опустошителните наводнения които преживяха преди дни.

„Тази сутрин потегли камионът, който вече трябва да е в Скопие. Ние я даряваме за жителите на града, които преживяха голяма трагедия. Мисля че е съвсем нормално да се окаже помощ, това което беше решено го направихме“, съобщи директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов.

 

Финансовите параметри на дарението не са високи, но водата в момента и изключително нужна на населението в Скопие, допълни Дамянов.

„Македонското правителство отправи апел за помощ под формата на вода, хигиенни материали и консервирани храни. Така че ЮЗДП са се спрели на вода, което е чудесно, защото водата е голям проблем в такава ситуация, когато има наводнение“, допълни и заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, който днес бе в ЮЗДП във връзка с представянето на системата за електронни търгове за дървесина, която предприятието внедрява.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене