Без категория

15 души загинаха в Скопие заради проливните дъждове

Идва ли лошото време към нас!

Поне 15 души са загинали при проливните дъждове през нощта срещу неделя в Скопие. От МВР уточняват, че тази информация се отнася за получените данни до тази сутрин. Най-пострадали са населените места в североизточната част на Скопие, съобщава БГНЕС.

Най-малко четирима души загинаха от лошото време през изминалото денонищие в македонската столица Скопие, бяха първите информации за ефекта от бедствието. Ставаше дума за загинали в село Стайковци край Скопие.

„По неофициална информация поне четирима са загинали и в село Ченто. Тази информация е потвърдена от централните гробища в Бутел, където снощи са приети четири тела, а тази сутрин служителите заминали да вземат още четирима загинали“, съобщи местният сайт мкд. Най-засегнати от вчерашната буря и проливните дъждове са селата Стайковци и Ченто, където има имаше наводнения и свлачища. Стотици автомобили и къщи бяха наводнени. Десетки граждани останаха блокирани в колите си и търсеха помощ през социалните мрежи. Днес следобед се очаква от Центъра за управление на кризи да се получи официална информация за природното бедствие и последиците от него.

Няколкостотин метра от пътя Шипковица-Бродец край Тетово са напълно затрупани от кална маса и камъни. В района има огромни свлачища, а на места и дупки с дълбочина около 10 метра. Селата Бродец, Вешала и Бозовце са напълно откъснати. Нивото на местните реки значително се е повишило.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене