Без категория

Топ ПРЕСА TV: Детска градина в Гоце Делчев и Македония – реновират по европейски проект

IMG_4188

[button class=“btn_bigred“ url=“http://tv.toppresa.com/top-presa-tv-detska-gradina-v-gotse-delchev-i-makedoniya-renovirat-po-evropejski-proekt/“ text=“ВИДЕО РЕПОРТАЖА ВИЖТЕ ТУК“]

Целодневна детска градина „Снежанка“ в Гоце Делчев и детска градина „Гоце Делчев“ в Пробищип, Македония, ще бъдат основно ремонтирани и реновирани по съвместен европейски проект с общ бюджет 333 352 евро.

Проектът е спечелен от гоцеделчевското детско заведение по програма Подобряване на енергийната ефективност в трансграничния регион. Водеща страна по проекта е ЦДГ „Снежанка“ В Гоце Делчев“

Изграждане на ново котелно отделение, изолация на сградата, монтаж на слънчеви колектори, подмяна на дограмата и монтаж на нови радиатори са дейностите, предвидени за заведението в Гоце Делчев. Изолация на сградата, изолация на покрива, подмяна на дограмата са дейностите, които ще се реализират в детската градина на партньорите от Пробищип.

От общата стойност на проекта –  333 352 евро, за детското заведение в Гоце Делчев са предвидени 226 280 евро, а за партньорите от Македония – 106 777 евро.

Проектът се финансира от Предприсъединителните фондове на ЕС по програмата за трансгранично сътрудничество „България – Македония“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене