Община Банско с „горещ” телефон срещу измамници

Община Банско предупреди гражданите да бъдат бдителни, тъй като в района са зачестили телефонните измами. Специално съобщение бе качено на сайта на кметството. Общинска администрация призовава своите жители да проявяват особено внимание при получаване на телефонно обаждане от непознати лица. Нека всяко обаждане, свързано с необходимостта от предоставяне на парични суми, независимо какви спешни, драматични и животоспасяващи причини се посочват, да служи като аларма за възможна финансова измама, съветват общинарите.

Основната препоръка към хората е да не дават пари на непознати за тях хора при никакви случаи. Да не се доверяват на непознати лица, както и да не предоставят лични данни по телефона. Да запазят самообладание при получаване на обаждане от човек, който се представя за техен роднина, изпаднал в беда. Ако все пак имат съмнение, че се обажда техен близък човек, първо да пробват да се свържат с него или с друг роднина чрез свой съсед или познат. Ако получат обаждане от човек, който се представя за техен близък, да му зададат въпрос, отговора на който не би трябвало да е известен на непознати лица – например рождена дата, населено място и т.н. При този вид престъпления е необходимо и хората да разговарят и да предупреждават по-възрастните си родители за тези престъпни схеми, на които случайно може да станат жертва.

При съмнения за телефонна измама гражданите могат да звънят не само на телефон 112, но и на „горещия” телефон на община Банско – 0749/88622.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене