Силно благоевградско присъствие на Фестивала „Музите“ в Созопол, Силвия Домозетска обявена за топ водеща

News - 2Силвия Домозетска е журналист с над 25 годишен стаж в електронни и печатни медии. Работи също като PR, като водещ и сценарист на събития в различен формат. Често влиза в ролята и на организатор на културни събития. В момента е радиоводещ и редактор в уеб екип в БНР-Радио Благоевград и водещ на предаването „На чаша вино“ по Телевизия ДАРТС. Обича екстравагантната визия и бързите скорости, със съпруга й Димитър често пътешестват с мотор. Екологията е мисия на семейството, макар и в забързан житейски ритъм и много ангажименти, семейството намира време да отглежда био продукти. От скоро към активностите на Силвия се прибавя и радостта да бъде баба на внучката Никол. За мен е чест, че познавам г-жа Домозетска и това, че мога да я нарека мой приятел, за мен е голямо удоволствие. Тя е от хората, които те зареждат с положителна енергия. Срещаме се със Силвия, за да ви я представим в рубриката ни “Зодия Професионалист”

3Водещ на радио и телевизионно предаване, организатор и водещ на множество събития, а вече и баба, как успяваш да се справяш с всички ангажименти?

– Обичам динамичния начин на живот. Закотвянето в една дейност или на едно място би ме уморило повече, отколкото ако „тъка на няколко стана“ както се казва. Обичам да се обграждам с хора като мен – дейни, любопитни към света, позитивни и втурващи се в нови начинания. Така например преди години, когато имах прекрасна работа в Благоевград, изведнъж напуснах и заминахме със семейството ми в Италия, ей така, като на шега. Там започнахме от нищото, нова държава, нов език, напълно нова среда, нови предизвикателства и когато успяхме да се устроим, да намерим подходяща за нас работа, пък решихме да се върнем обратно в България. И въпреки скептицизма на мнозина, че когато си се отдалечил за дълго време от България е трудно да се реинтегрираш отново, ние намерихме отново своята работа и нещата, които ни правят щастливи тук. Казвам своята работа, защото смятам, че е много важно човек да работи това, което обича, което му дава усещането, че е полезен на себе си и на другите.

Беше началник-отдел „Култура“ в Община Благоевград, защо се отказа от тази длъжност?

– Много съм благодарна на кмета Атанас Камбитов и на неговия екип, на Христина Шопова, че повярваха в моя професионализъм, че ми имаха доверие! Но административната работа не се оказа подходяща за мен, административният костюм не ми беше по мярка, образно казано. Аз обичам да творя, да пиша сценарии за събитията, а не план-сметки. Може би на този етап не съм била готова за административна работа, все още обичам сцената, а вярвам, че и тя ме обича. Виж, в тази посока бих могла да съм полезна. Мнозина подценяват ролята на водещия на едно събитие, а тази роля е една от най-важните. Според мен най-важните фигури в едно събитие са именно водещият и озвучителят, те могат и да съсипят събитието, а и да го направят от нищо нещо. Аз обичам сама да пиша сценариите за събитията, които водя, обичам да излизам от стандартните форми на водене, обичам да импровизирам, мисля, че ми се получава, да, импровизацията е моя много силна страна. Случвало ми се е в зала на концерт или на някакво събитие, когато съм на сцената и говоря, да чувам диханието на публиката и по него да се водя – „хванала“ ли съм ги за гърлото, развълнувала си ги с това, което казвам… и има моменти, в които усещам трептенията на въздуха в залата, това е истинско дуенде. Как да не се отдаде човек на тази работа?! Същото е и с воденето в радиото. Хората слушат само гласа ми и думите, това са инструменти, с които можеш да повлияеш по различни начини, разбира се, винаги гледам да е положително. Телевизията също е магия, чували сте го това от всички, които работят в такава медия. Това да си на екран, винаги те държи във форма – и визуална и умствена. Ето на това се отдавам сега – водене в различните му форми – радио, телевизионно, сценично, пък когато вече съм дала всичко от себе си в тази дейност, може отново да облека административния костюм, нищо не се знае J

Голям приз получи тази година от наградите на БНР „Сирак Скитник“ – за номер едно на Радио Благоевград.

– Голяма награда е това за мене. От няколко години в годишните награди на Българското Национално Радио „Сирак Скитник“ се присъжда такъв приз за номер едно на съответната радиостанция и програма в БНР. Да ме изберат за номер едно на Радио Благоевград е голяма чест за мен, защото в Радио Благоевград работят професионалисти, хора с индивидуален стил и журналистически подход, има хора с много голям стаж в истинската журналистика, така че много съм благодарна за тази награда! Това пак доказва, че когато правиш нещо от сърце и му се отдаваш, усилията се възнаграждават.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

4

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене