Спукана гума заби автомобил в мантинелата на АМ „Струма“

Лек автомобил „Инфинити“ катастрофира днес по обяд в мантинелата на АМ „Струма“ на излизане от тунела при гара Кочериново, след като спука задна дясна гума, пострада жена, пътуваща до водача, съобщава БГНЕС. Пътният инцидент стана в 11:50 часа днес на около километър след излизането от тунела. След него има виадукт, при преминаването по него според водача се пука задна дясна гума, най-вероятно от облицованите с метал фуги против разширяването му в горещините.

Водачът изгубил контрол над автомобила, който започва да се върти по пътя, блъска се първо в лявата, разделяща двете платна мантинела, там се откъсва колелото със спуканата гума. То остава между двете пътни платна, както и изхвръкнали части от окачването му. Следва втори удар, този път в дясната мантинела, след още 20 метра автомобилът спира.

„Вижте колко пръснали се външни гуми има в този участък”, каза водачът, който бе невредим, но автомобилът му е съсипан от двата удара.

До пътен възел Бобошево има няколко пируета по двете ленти на платното в посока Дупница и София. А под мантинелите стърчат разкъсани гуми, предимно от товарни автомобили. По обратното платно – това в посока Благоевград, на няколко места има разкъсани гуми. От праскащи се в движение гуми се оплакват преминаващите и по автомагистрала „Тракия” и „Марица”.

Спътницата на водача е транспортирана за МБАЛ-Благоевград, не е пострадала тежко, правят й се изследвания. В този участък има няколко пръснали се гуми, предимно на товарни автомобили.

E79 News; Снимки: БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене