Ваканция в музея събира децата на Перник

Дворът на Минния музей в Перник е изпълнен с детски смях, радост и весели игри през най-горещия месец от годината. Традиционната лятна инициатива за малчуганите е  част от програмата на Регионалния исторически музей и община Перник. През делничните дни до края на месец август децата, които са в града, могат да посещават музея и да си разнообразяват летните дни.

Всеки ден между 15-20 момичета и момчета се забавляват от 9 до 12 часа. Те  работят на  любимото им грънчарско колело. „Включени са  и други съпътстващи занимания, запознават се с различни игри от миналото, които вече сме позабравили“, коментира уредникът на музея Милена Карамфилова.

„Много съм щастлива, за първи път скачам на дама, преди време мама ми разгазваше за тази игра, но не знаех, че е толкова интересна“, сподели развълнувата осемгодишната Дарина.
IMG_1357
За всички деца беше голямо предизвикателство да се забавляват с игрите, които са от времето на техните родители, баби и дядовци.

Някои пък си запълваха времето като играят на ластик, карачка или федербал.Подрастващите имат възможността да влязат в подземната част на Минния музей със специални каски, както и да посетят знакови места и сгради . Сред тях са централният храм „Св. Иван Рилски“ и Минната дирекция.

www.kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене