Младеж уби жена и рани петима при атака с нож в центъра на Лондон

Жена е убита, а петима други ранени при атака с нож на площад „Ръсел“ в центъра на Лондон, предава Би Би Си, цитирана от Фокус.

Полиция и бърза помощ са извикани в 22:33 местно време в сряда, при сигнал, че мъж с нож напада хора. Шестима души са открити на мястото, като една жена е обявена за мъртва малко след това.

Мъжът е арестуван в 22:39, след като е бил обезвреден с тейзъра на един от полицаите. Тероризъм е един от мотивите, които се разглеждат, съобщиха от лондонската полиция.

Душевно заболяване е „съществен фактор“ в нападението с нож в Лондон, което отне живота на една жена и рани петима други, с възможни терористични връзки също обект на разследване, съобщиха от полицията в четвъртък, предава AFP.

„Първоначалните индикации сочат, че душевно заболяване е съществен фактор в този случай и това е една от основните версии, по които работим, но разбира се трябва да държим отворен ум по отношение на терористични подбуди като мотив, което остава въпрос на проучване от наша страна“, заяви говорителят на полицията в заявление.

 

Арестуваният за нападение с нож в центъра на Лондон, очевидно, страда от психическо разстройство, заяви говорителят на полицията на Лондон, предава РИА Новости.

В резултат на инцидента, състоял се в сряда вечерта една жена загина, а петима други бяха ранени.

„Беше арестуван 19-годишен човек, намиращ се в болницата на следствения изолатор, по предварителни данни, душевно разстройство е един от факторите в този случай, като това е основната линия на разследването“, заяви говорителят на полицията в специално заявление.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене