Глад за кадри в Благоевград! Езиковата и Математическата търсят 13 преподаватели

След пенсионирането на учители най-големите гимназии в Благоевград – Езиковата и Математическата, търсят 13 преподаватели. Двете училища са и първите в града, обявили на страницата на РУО Ррегионалното управление на образованието/свободните работни места.

В ПМГ „Акад. С. П. Корольов” търсят 7 учители – по български език и литература, немски език, математика, география и икономика, история и цивилизация, информатика и информационни технологии, физика и астрономия.

В ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ има обявени 6 места – за учител по БЕЛ, физическо възпитание и спорт, по изобразително изкуство, биология и здравно образование с френски език и двама преподаватели по френски. От ръководството на ЕГ неведнъж са споделяли, че най-големи трудности срещат с намирането на учители по чужд език, тъй като с оглед  високото ниво на преподаване и подготовката на гимназистите се нуждаят от много добри специалисти

Проблеми с намирането на учител по английски на половин  щат явно имат в ПГТХТ „Никола Стойчев“, гр. Разлог, публикували обявата още на 4.01.2016 г., като са посочили, че срокът за подаване на документи е до явяването на правоспособен кандидат. Същото се отнася и за ЦДГ в селата Осина и Долен, община Сатовча, които търсят по един учител съответно от 15 януари и 3 февруари т. г.

Също до явяването на правоспособен кандидат в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в село Долен от 16 февруари не могат да намерят учител, който да преподава математика – 136 часа; физика – 51 часа; химия – 51 часа; информационни технологии – 68 часа.

31 август е срокът от ПМГ „Яне Сандански” в Гоце Делчев за подаване на документи за свободните места за 4-ма учители -по БЕЛ, история, математика, френски език, както и оператор въвеждане на данни и технически секретар. Четири места за учители са обявени и в Неврокопската професионална гимназия.

Очаква се списъкът със свободни работни места да стане по-дълъг преди старта на новата учебна година, когато редица училища и детски градини в Пиринско също ще подадат вакантни позиции.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене