Китан Галчев: Основния проблем на град Добринище е свързан със ски зоната

Основният проблем на град Добринище е свързан със ски зоната. Това каза Китан Галчев, кмет на град Добринище.

По думите му този проблем има връзка със стария и с новия план на управление на Парк Пирин, защото ски зоната се намира в територията на парка.

„В новия план са отразени зони, които ни удовлетворяват, но все още има от т.нар. от нас псевдоекозащитници, които си мислят, че с направата на една писта ще се разруши природата в България, и в частност в Добринище“, заяви той.

Галчев допълни, че не искат много, искат само още една голяма и една по-малка писта да се направи, и да се поднови лифта, който е от 1987г. и е много стар.

„Ако може да се поднови с четириседалков или шестседалков, нов и по-бърз, и по този начин ще се реши въпроса свързан с туризма през зимата. Защото нашата цел е Добринище да бъде целогодишен курорт“, уточни Галчев.

„Инфраструктурата в град Добринище не е в добро състояние, който проблем е характерен за всяко населено място, макар, че ние доста сме направили по този въпрос„, допълни Китан Галчев.

Той допълни, че почти всяка година асфалтираме по две улици, но трябва паралелно с това да се смени и водопровода, което предстои.

„Тогава тези въпроси няма вече да се отчитат като проблем, който трябва да се реши. Това е един от основните проблеми, който спъва развитието на града, като целогодишен туристически център“, уточни Китан Галчев.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене