Д-р Георги Соколов алармира: Разклонението на АМ „Струма“ в посока с. Марикостиновое опасно и очакваме да има тежки инциденти

Валентин ГЕРЧЕВ
„Магистрала „Струма“, където е направено разклонението за село Марикостиново, първо създава опасност от материални щети и второ – забавя се движението въобще.“ Джипито на селото твърди, че има нередности и те създават предпоставки за материални щети, а може би и жертви – дай, Боже, да не се случва, алармира за проблема хуманният доктор, който е джипи на пограничното село. Той обаче конкретизира отсечката, която е проблемна за шофьорите. Това е разклонът от столицата за Петрич.
Д-р Соколов е също инициатор и на подписка, с която се иска прокарването на път до гр. Гоце Делчев, през селата Голешево и Парил. Според него, това е проблем, който е залегнал доста отдавна. По думите му, това е път, който е проходим целогодишно и е по-бърз. Соколов смята, че с построяването му се създават огромни предпоставки за икономии. Докторът е убеден, че с изграждането на пътя ще се създаде възможност за „дръпване“ на местните икономики на населените места. Именно там, покрай този път, ще се създадат предприятия, заведения и др., убеден е в инициативата си докторът, който обслужва курортното село Марикостиново. „С този нов път за Г. Делчев разстоянието се скъсява доста. С едно 20 километра и то път, който е проходим“, твърди инициаторът на прокарването на пътя, алтернативен на досегашния с многото завои и минаващ през трудно достъпни места. Д-р Соколов казва, че пътят е бил на дневен ред за прокарването му още по времето на мандата на бившия кмет на гр. Сандански Андон Тотев, но с изричното условие, той да бъде избран отново за кмет на курортното селище. Предвижда се в близките дни по негова инициатива да се осъществи среща по този повод и с новия кмет – Кирил Котев. Такива срещи са планирани освен със санданския кмет, но и с кмета на Хаджидимово, за да можело нещата да бъдат изцяло регулирани.
Д-р Соколов не пропусна и срещата си с петричкия кмет – Димитър Бръчков, на когото той разчита много за съдействие по поставените от него проблеми. Соколов настоява за прокарването на пътя, защото знаел, че за него има и проектантско решение. „Знам със сигурност, че той е проектиран.“ Според него за това имало разбиране от всички страни, за да може проектът да се изпълни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене