Благоевград се опълчи на „Свидетели на Йехова“

Свидетели Йехова

„Ходете си с мир, защото ще стане по-лошо“ – Така десетки благоевградчани посрещнаха днес последователите на религиозното движение „Свидетели на Йехова” пред офиса, който са наели в центъра на областния център. Йеховистите се появиха в Благоевград само две седмици след като бяха натирени от Гоце Делчев. Там в началото на септември една местна християнка организира мащабна подписка сред съгражданите си и успя да ги настрои до такава степен срещу Йеховистите, че те напуснаха града буквално за една петъчна нощ. Сега подобна подписка стартира и в Благоевград.

Свидетели на Йехова

За да алармира за опасността от влиянието на сектата върху хората, днес дойде Филип, който преди години е бил на път да изгуби семейството си заради увлечението си по „Свидетели на Йехова”.

105449-Svideteli_na_Yehova-Blgrad-03

„Един от потърпевшите съм аз. Преди години имаше църква в НТС-то и навръх Нова година, под въздействието на тази църква, аз бях отлъчен от семейството. Тези секти трябва да се забранят със закон. Децата са ми вече големи, аз им предадох моя горчив опит с тези секти. Умолявам и властта и държавата да се вземат сериозни мерки срещу тези секти, защото България не е разграден двор“, каза Филип – бивш последовател на сектата.

 Само един представител на „Свидетели на Йехова събра смелост да излезе и да се срещне с протестиращите пред офиса на сектата граждани.

Свидетели на Йехова 1

За неделната проповед на „Свидетели на Йехова“ днес в офиса влязоха не само възрастни, но и дузина непълнолетни деца, доведени от родителите им.

105451-Svideteli-na-Yehova-Blgrad-05

Религиозното движение от години се навъртат из Благоевград, но до момента дейността им бе свързана главно с обиколки по домовете и досаждаме на хората на улицата. Окопаването им в офис на ул. „Ал. Стамболийски“ е свидетелство, че те са решили трайно да се заселят в града, където има 19 основни и средни училища, 2 университета и 1 колеж със студенти.

Свидетели Йехова 2

Припомняме че въпреки че имат регистрация в България, в Благоевград йеховистите пребивават нелегално. В сайта на Окръжен съд – Благоевград, където са качени всички регистрации на религиозни сдружения, „Свидетели на Йехова“ липсват и затова всякаква тяхна дейност на територията на общината се счита за незаконна.

Свидетели на Йехова

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене