„Пирин“(Благоевград) стартира с домакинска загуба срещу „Черно море“ новия сезон в Първа професионална лига

На стадион „Христо Ботев“ „орлетата“ допуснаха обрат и крайно поражение с 1:3 не без помощта на главния съдия Станислав Ставров. В герой за варненци се превърна Георги Илиев

Чернодрешкото не даде чиста дузпа за благоевградчани, но пък единствен видя 11-метров наказателен удар в ущърб на домакините. 

Първите 20-ина минути от срещата бяха доста вяли, като и двата тима се стремяха да не получат ранен гол. Постепенно домакините от „Пирин“ започнаха да действат по-смело в предни позиции и поставиха отбраната на „Черно море“ под напрежение, за да се стигне до 26-ата мин. резултатът, когато Александър Башлиев проби отдясно и получи пас в коридор, последва опит за нисък пас към Владислав Златинов в наказателното поле, като подаването дойде леко дълго за нападателя. За негов късмет Ондрей Сукуп и Александър Чанович не се разбраха кой да отиграе и в крайна сметка Сукуп панически изчисти така, че улучи Златинов, а рикошетът прати кълбото в мрежата – 1:0.

Гостите отговориха с организирането на две ситуации пред противниковата врата, които не успяха да реализират. До гол обаче те все пак стигнаха в 38-ата мин., когато Михаил Венков отляво центрира, а Александър Башлиев неумишлено отигра с ръка в наказателното си поле и реферът Станислав Ставров единствен видя нарушения на правилата и отсъди дузпа, реализирана от капитана на моряците Георги Илиев.

В началото на второто полувреме още в 48-ата минута „Пирин“ имаше повече от основателни претенции за дузпа. Сукуп си помогна с двете ръце, за да задържи Стилиян Николов в пеналта при центриране от ъглов удар. Макар този инцидент да се случи точно пред Станислав Ставров, съдията прецени, че няма основания за отсъждане на наказателен удар.

Три минути по-късно Станислав Костов и Владислав Златинов комбинираха на скорост помежду си, а това позволи на последния да нахлуе с топката в наказателното поле. Там той устоя на натиска на Пламен Николов и от остър ъгъл отправи страховит шут по диагонала. Чанович следеше събитията изкъсо и показа завиден релфекс при спасяването.

В 53-ата „Черно море“ пропусна изгоден шанс чрез Михаил Венков, който се отскубна отляво и центрира по тревата към точката на дузпата. Там кълбото удари Георги Илиев и продължи да се търкаля към далечната греда. Уго Секо опита да налети върху него, но Аргилашки го изпревари и парира удара.

Страстите на терена съвсем се разгоряха в следващите минути след редица остри влизания, реплики и дърпания за фланелките. Черно море беше отборът, който извлече максимума в тези условия, като стигна до пълен обрат в 61-ата минута. Георги Илиев центрира от ъглов удар вляво от вратата на Пирин, а Марек Кузма избяга от Станислав Костов и прати топката в мрежата на Пирин за 1:2.

Домакините съвсем се стъписаха от развоя на мача и в 65-ата минута само късметът ги покри. Венков отправи перфектно далечно центриране, което стигна до измъкналия се между централните бранители Иван Коконов. Топката обаче тупна неудобно за появилия се като смяна играч и той не можа да отправи точен изстрел от чиста позиция.

 

В 69-та минута обаче падна третия гол за Черно море след бърз контраатака. Кузма напредна мощно през центъра срещу трима бранители в зелени екипи, след което спря и подаде вдясно на Илиев в наказателното поле. Капитанът овладя топката с десния крак и шутира с другия към близкия ъгъл, а Аргилашки просто застина на място – 3:1.

В заключителните минути Пирин взе инициативата в свои ръце. Четвърт час преди края Влади Златинов получи чудесна възможност да намали, ала не се възползва. Станислав Костов получи отдясно и центрира идеално за партньора си в атака, който бе непокрит на 8-9 метра от вратата. Той стреля с глава право в ръцете на Чанович.

В 77-ата домакините отново бяха близо до гола. Стилиян Николов, вече изнесъл се да играе като полузащитник, отправи много силен шут, прелетял на сантиметри покрай левия стълб.

Четири минути по-късно Башлиев получи прецизен пас от Златинов отдясно в наказателното поле и стреля от движение. Чанович беше елиминиран, ала шутът на бранителя срещна близката греда, след което се удари в гърба на сръбския вратар и излезе в корнер.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене