Аптекарка от Гоце Делчев отнесе 1000 лева глоба за продажба на „Бисептол” без рецепта

1000 лева глоба отнесе аптекарка от Гоце Делчев затова, че на 04.02.2016 година продала лекарствен продукт с режим на отпускане „по лекарско предписание“ /рецепта/ Biseptol 400mg/80mg tablets х 20 tablets – 1 опаковка без да изиска и без да бъде предоставена рецепта, за която продажба бил издаден и фискален бон.

Лекарството „Бисептол”, продажбата на което е било възможно само с рецепта, аптекарката Мария Агова продала на проверяващи инспектори от Изпълнителната агенция по лекарствата, които били в Гоце Делчев за извършване на планова проверка в аптеките на територията на града и общината.

В съдебно заседание преди дни, в което фармацевт Мария Агова обжалва наложената й парична глоба от Изпълнителната агенция по лекарствата, потвърди наложената й санкция след извършени проверки на документите, при което съдът установи, че действително продаденото лекарство е в списъка за продажба само с рецепта.

Така Районен съд Гоце Делчев обяви жалбата на Агова за неоснователна и потвърди наложената й санкция за извършеното нарушение, а именно глоба в размер на 1000 лева.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Благоевградски Административен съд в 14-дневен срок от деня на получаване на съобщението от страните по делото.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене