СТРАХОТЕН СКАНДАЛ!!! Заплашиха да счупят краката на българска плувкиня в Турция, нападат я с ксенофобски обиди

Жертвата на нечувания голям скандал е станала плуващата за Турция българка Екатерина Аврамова

Тя е била атакувана от тамошния бизнесмен Зехи Зерен, съобщават местните медии. Те допълват, че в четвъртък тя се е присъединила към лагера на националния отбор преди олимпиадата в хотел в Истанбул.

Тя е трябвало да даде интервю в хотела, където е настанена част делегацията на южната ни съседка. Той обаче се оказал собственост на въпросния бизнесмен, който по стечение на обстоятелствата е баща на Халима Зерен, която остава втора на 200 м гръб в първенството на Турция след българката. Това проваля плановете ѝ за участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро и натрупва жесток гняв у нейния родител.
При въпросния случай той се нахвърля словесно върху Екатерина Аврамова по време на интервюто с обвинението, че е откраднала титлата и мечтата на дъщеря му, псувал я, нападал я с етнически и ксенофобски обиди, без да се влиза в никакви детайли, но пък се уточнява, че били достатъчно красноречиви и твърде пиперливи. като допълнение Зехи Зерен започва да сипе грозни заплахи към Аврамова. Извън кожата си той и „обещава“ счупване на краката и носа и разбиване на устата. Крещял, че това си е неговият хотел и тя трябва веднага да изчезва, напада също така и репортера. Когато екипът и плувкинята излизат до басейна и искат да се върнат в хотела, следва категорична забрана.
Екатерина Аврамова извикала полицията, която пристига своевременно, а скандалът се пренася в районно управление.
Тя пуска жалба с обвинение към Зехи Зерен.

Нашето момиче е било „посъветвано“ да изслуша евентуаното предложение за споразумение. Тя обаче е категорична, че няма да се съгласи на никакъв подобен вариант ще води битка за правата си със съдебно дело.
Турската федерация по плуване веднага излезе с декларация в защита на Екатерина Аврамова, което едва ли може да заличи обидите, които българската плувкиня е трябвало да изтърпи.

Това веднага провокира създаването на два лагера – едните в защита, а другите против нея. Според първите се показва какво е отношението към българите в Турция, още повече, че е жена. От друга страна в южната ни съседка не можели да приемат своеобразната „емиграция“ на нашенката, но в крайна сметка те трябва да се замислят какво правят те в други държави, където има техни емигранти и какво правят те с местните хора. Онези, които пък са против нея казват, че когато се е съгласявала да се състезава за Турция е трябвало да мисли за всички последици, а не само за парите, които ще получи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене