4 спасителни акции са проведени в планините през изминалото денонощие

4 спасителни акции са проведени в планините през изминалото денонощие. Това съобщиха за „Фокус” от Планинската спасителна служба към Българският червен кръст. Първата спасителна операция, която са провели спасителите от планинската служба е в района на връх Вихрен в Пирин. Сигналът часа за пострадала жена в хипотермия и невъзможност да слезе сама от върха е подаден в 12.50. Тя е свалена до хижа Вихрен

Другата спасителна операция се е провела над хижа Добрила към връх Амбарица. Спасители са помогнали на жена, която е имала сърдечен проблем и не е могла да се движи. При акцията са участвали трима спасители от ПСС.

Още един инцидент е станал около хижа Амбарица. Жена с травма на крака не е могла да се движи. 8 души са участвали в акцията по свалянето й. Акцията е приключила 18.00 часа вчера.

Четвъртата спасителна операция, която са провели от ПСС се е провела на „Тарзановата пътека” към хижа Рай край връх Ботев. Спасителите са помогнали на жена със счупен глезен. 10 спасители от ПСС са участвали в акцията като тя е приключила около 04.15 часа сутринта.

Пострадалите са в добро физическо състояние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене