Министърът на младежда и спорта Красен Кралев изненада участниците в тренировъчния лагер за юноши до 19 години в Банско

Събитието се провежда за първи път по Програмата за развитие на детско-юношеския футбол, финансирана от ММС с 1 000 000 лв

В своеобразната делегация, която дойде в Банско бе и заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов и члена на Изпълкома на футболната централа Емил Костадинов. Те присъстваха на тренировките на на ЦСКА и „Славия“. При последвалия неформален разговор футболистите и треньорите на двата клуба споделиха, че са много доволни от условията в тренировъчния лагер и от начина на реализиране на програмата.

Три групи от по четири отбора юноши до 19 години започнаха подготовка в понеделник като в Банско са ЦСКА, „Славия“, „Локомотив“ (Пловдив) и „Пирин“ (Благоевград). Вторият център, където са друга част от останалите тимове, работещи по програмата са в Трявна. Става дума за „Ботев“ (Пловдив), „Септември“(София), „Левски“ (София) и Монтана. Сливен пък прие „Лудогорец“ (Разград), „Берое“(Стара Загора), „Черноморец“(Бургас) и „Черно море“(Варна).

На играчите до 19 години от 12-те водещи български школи за пръв път бяха извършени тестове на физическото им състояние. Такива ще се направят и на останалите тимове, включени в програмата – до 15 и до 17 години. Резултатите ще се обобщят в обширна база данни, която да даде представа за състоянието на най-добрите футболисти в дадената възраст. След приключване на Програмата всички резултати ще бъдат обработени, анализирани и ще бъдат разпратени на клубовете заедно с препоръки. По този начин ще се създаде единна система за оценяване и провеждане на физическата подготовка на младите състезатели, която да доведе до качествен напредък.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене