С 8 520 лв. групата от Огняново подпомогна болните деца от Раждавица

огняново дарение ръждавица Със сумата от 8 520 лв. богоявленската група от гърменското село Огняново успя да подпомогне двете болни близначки от кюстендилското село Раждавица.

10-годишните Цветилена и Ванеса страдат от детска церебрална парализа и се нуждаят от няколко операции, които ще подобрятздравословното им състояние.

След като ИНФОМРЕЖА информира за състоянието на децата и недоимъка, в който живеят, цялата група от общо 15 ентусиасти с добри сърца, участвали в ритуала по ваденето на кръста на Богоявление в Огняново, започнаха кампания по набирането на средства.

Вчера част от дарителите посетиха самотната майка Мая Манова и дариха събраните средства.

“Идеята се появи съвсем спонтанно, след като един от нашите приятели извади богоявленския кръст от реката. Решихме да помогнем с тези пари на някой нуждаещ се. Прочетохме в ИНФОМРЕЖА за тежката съдба на двете деца и решихме да ги подкрепим“, обяви Георги Делиев, един от организаторите на дарителската акция. Кампанията е била благословена лично от отец Димитър от храма „Успение Богородично“ в гърменското село.

Групата намерила подкрепа и от партийната централа на ГЕРБ, където лично бившият премиер Бойко Борисов се трогнал от съдбата на самотната майка и дарил сумата от 5000 лв.

Столична фирма пък направила дарение от 2 300 лв. По време на кампанията в Гоце Делчев на няколко места е имало поставени касички за дарения.

„Изненадан съм колко добри хора се отзоваха на нашия призив. Обещаваме да продължим да помагаме на двете болни момичета“, обяви и Костадин Манолев, който тази година извади богоявленския кръст в Огняново.

Още с пристигането си в Раждавица, Манолев, Георги Делиев, Николай Матеров и Светослав Парапанов поръсиха за здраве със светена вода цялата къща на двете близначки. Те успяха да ги погушкат, а за благодарност малките момиченца им изпълниха народни песни.

“Аз искам да благодаря на всички. Тези момчета направиха много за нас. Нямам думи”, каза през сълзи на очи Мая Манова. Тя припомни, че освен тази помощ, бизнесмен от Разлог също е дал парична суми за близначките. Наскоро пък жени от “Майчина любов” са направили голямо дарение от хранителни продукти, памперси и други необходими вещи.

„Благодаря и на кмета на община Кюстендил Петър Паунов. Веднага след разговора ни с него той ни помогна и за Коледа ни направи баня. Отделно от това Общината отдели и 2 000 лв. за децата. Вече мога да се похваля, че имаме събрани средства за инвалидна количка. Две дами – Гери и Ралица, успяха да направят кампания по училищата и се събраха около 2 000 лв. Няма какво да кажа, невероятни хора сте. Благодаря ви за това, което направихте за мен и децата ми. До този момент нямах никого зад гърби си, но сега се чувствам по-силна”, обявиоще Манова.

Банкова сметка:

IBAN : BG34FINV915010BGN0MT8C (валута BGN)
FINVBGSF

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене