Ако живеете в град Гоце Делчев и бихте искали станете приемен родител

Десет деца в град Гоце Делчев и общината се отглеждат в приемни семейства. Две от тях са бебета, три са на възраст от 3 до 6 години, четирима малчугани са от 6 до 14 години и двама са юноши. Преди месец едно дете е било осиновено от своите приемни родители, уточниха от екипа по приеrisunka-semeistvoмна грижа към Община Гоце Делчев. Хората, които искат да отглеждат дете в семейството си, не се притесняват, когато в криза в родното му семейството е попаднало дете с увреждане, уточняват социалните работници. Две от децата, които живеят при приемни родители са с увреждания.

Екип по приемна грижа обучава и наблюдава приемните семейства. Все още могат да се приемат заявления от нови кандидати за приемни родители, като акцентът се поставя върху деца с увреждания и деца със противообществени прояви, съобщи психологът Анета Вълева.

За повече информация относно приемната грижа и за това как можете да станете приемни родители /професионални или доброволни/ можете да посетите Кабинета по приемна грижа, който се намира в сградата на Здравната каса, ет. 1. в град Гоце Делчев.PRIEMNA GRIZA

 Приемната грижа в община Гоце Делчев продължава своето развитие и разширяване, благодарение участието на община Гоце Делчев като партньор на АСП по проект «Приеми ме 2015». Проектът е надграждане на предходния проект «И аз имам семейство», по който от 2012-та година в общината се разкри още една нова социална услуга, а именно приемната грижа.

Някои от общините, където се отглеждат най-много деца в приемни семейства в България са Димитровград /81 приемни семейства, Търговище /68 пс/, Шумен /60пс/, Лом /62 пс/, Монтана /44пс/, Червен бряг /38 пс/, Кюстендил /36 пс/, и мн. др. Работата по проекта продължава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене