Местят детския футболен фестивал от Албена в Банско

Събитието започва в средата на август в Банско, където се очаква да дойдат  детско-юношески отбори на известни клубове от Европа

Един от най-големите детски футболни фестивали у нас – “Евима Къп“ за първи път от създаването си няма да се проведе в Албена. С това организаторите потърдиха предварително появилата се информация, за промяна на мястото на събитието. От там освен това допълниха, че за напред турнирът вече ще бъде в Банско. През последните няколко години тази проява бе една от големите летни атракции край морето, но организаторите от „Евима футбол“ решиха от този август да го изместят в Банско. За това от агенцията имат и своето оснвание, след като изгради първите три нови затревени футболни терени, а през септември започва изграждането и на още четири край Банско.

Така между 14 и 24 август „Евима Къп“ 2016 ще събере детско-юношески футболни отбори от всички възрасти и от много страни в планински курорт №1 на България. Участие вече с четири детски формации потвърди бившият европейски клубен шампион „Нотингам Форест”. В Банско идват и децата, родени през 2003 г., на „Академия Пандев”, поканени са както и през април „Цървена звезда” и „Стяуа” (Букурещ). Очакват се и много сръбски отбори. Проявата стартира веднага след приключването на традиционния джаз фестивал и ще бъде от голяма полза за летния период в Банско – и за хотели, и за града като цяло.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене