Connect with us

Таблоид

Светлин Абаджиев оглави СОУИЧЕ в Благоевград, с нови директори са ПМГ, БПГ и училището в Блатска

Published

on

Художникът Светлин Абаджиев е новият директор на СОУИЧЕ “Св. Климент Охридски” в Благоевград.

Това стана ясно след обявените резултати от втория етап на конкурса, проведен на 25 юли в сградата на просветното министерство.

Абаджиев застава на ръководния пост, овакантен от дългогодишния директор Катя Марчева, след като при събеседването пребори конкуренцията на петимата кандидати – Росица Георгиева, Антон Драгоев, Кирилка Павлова, Емилия Тошева и Вера Влахова.

Светлин Абаджиев е доктор по културология от ЮЗУ “Неофит Рилски”. Той е учител по изобразително изкуство в Езикова гимназия “Акад. Людмил Стоянов”, преподава и на студенти от специалност “Култулология“ в Югозападния университет.

Член е на Съюза на учените в България и на Сдружение “Македония-Арт”. Носител е на наградата на Сдружение „Македония-арт“ за 2010 г. Участвал е в десетки изложби в страната и чужбина.

С нов директор е и Благоевградската професионална гимназия. Конкурса спечели Антон Драгоев измежду кандидатите Кирилка Павлова, Емилия Тошева, Вера Влахова, Йонка Величкова, Петър Тумбев и Мая Стоева.

Николай Каращранов застава начело на елитната ПМГ “Акад. Сергей Корольов” в Благоевград, която дълги години управляваше излязлата в пенсия Татяна Ядкова. За поста освен Каращранов кандидатстваха още Росица Георгиева и Вера Влахова.

Основно училище “Св. св. Кирил и Метоий” в хаджидимовското село Блатска също е с нов директор. Това е Петър Стоянов. Той е класиран на първо място след проведеното на 25 юли интервю, като отвя конкуренцията в лицето на Вера Влахова и Здравко Тачев.

Таблоид

ВиК – Благоевград предупреждава за опасност от замръзване на водомерите

Published

on

Във връзка с настъпилото застудяване и очакваните минусови температури през следващите месеци, “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград напомня на своите потребители, че е необходимо водомерните възли и водопроводните инсталации, които са на открито, да бъдат зазимени.

Тръбите и крановете трябва да се изолират с материал, който не поемат влага. Практиката показва, че най-голяма опасност от замръзване на водомерите съществува за имоти, които не се обитават през зимния сезон, както и водомери, разположени в мазета и части на жилищни сгради, които не се отопляват.

Препоръчително е прозорците на съотвените помещения да се уплътнят, а вратите да се затварят плътно. Освен това, трябва да се изолират от студа водомерните шахти.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Благоевград информира, че не е препоръчително външни чешми да бъдат оставяни течащи през зимата.

Continue Reading

Таблоид

Тъжно! Ковид-19 погуби още един млад мъж в Благоевград

Published

on

КОВИД-19 погуби още един млад мъж  в Благоевград – Георги Кафеджийски. Той беше баща на две дъщери – Михаела и Ана-Мария, а съпругата му Анита е бивш пиар на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ в Благоевград.

“Отиде си моят, Жоро! Не можа да пребори коварната болест Ковид. Остана само светият спомен за щастливите дни, в които бяхме заедно. Никога няма да забравим добротата и обичта, с която ни даряваше. Ти беше най-добрият съпруг и баща за пример! Почивай в мир и да е светъл пътят ти! Обичаме те!”, написа тя в личния си профил.

Екипът на Топ Преса изказва съболезнования на семейството и близките.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al