Светлин Абаджиев оглави СОУИЧЕ в Благоевград, с нови директори са ПМГ, БПГ и училището в Блатска

Художникът Светлин Абаджиев е новият директор на СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ в Благоевград.

Това стана ясно след обявените резултати от втория етап на конкурса, проведен на 25 юли в сградата на просветното министерство.

Абаджиев застава на ръководния пост, овакантен от дългогодишния директор Катя Марчева, след като при събеседването пребори конкуренцията на петимата кандидати – Росица Георгиева, Антон Драгоев, Кирилка Павлова, Емилия Тошева и Вера Влахова.

Светлин Абаджиев е доктор по културология от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Той е учител по изобразително изкуство в Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, преподава и на студенти от специалност “Култулология“ в Югозападния университет.

Член е на Съюза на учените в България и на Сдружение „Македония-Арт“. Носител е на наградата на Сдружение „Македония-арт“ за 2010 г. Участвал е в десетки изложби в страната и чужбина.

С нов директор е и Благоевградската професионална гимназия. Конкурса спечели Антон Драгоев измежду кандидатите Кирилка Павлова, Емилия Тошева, Вера Влахова, Йонка Величкова, Петър Тумбев и Мая Стоева.

Николай Каращранов застава начело на елитната ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ в Благоевград, която дълги години управляваше излязлата в пенсия Татяна Ядкова. За поста освен Каращранов кандидатстваха още Росица Георгиева и Вера Влахова.

Основно училище „Св. св. Кирил и Метоий“ в хаджидимовското село Блатска също е с нов директор. Това е Петър Стоянов. Той е класиран на първо място след проведеното на 25 юли интервю, като отвя конкуренцията в лицето на Вера Влахова и Здравко Тачев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене