Страшна трагедия! Жителите на Хвостяне се простиха с 16-г. Мелеим, в Осина погребаха 12-г. момиченце, починало в Испания

Две деца бяха погребани за два дни след нелепи инциденти в гърменското село Хвостяне и в сатовчанското Осина. И двете села потънаха в скръб и траур в два последователни дни, а две семейства бяха почернени завинаги, защото изгубиха децата си.

Вчера в Осина бе погребана 12-годишната дъщеричка на семейство Башови. Родителите заедно с детето си от години са на гурбет в Испания. Майката и бащата взели със себе си и детето, тъй като то имало здравословен проблем още от раждането и искали то да е под техен контрол.

На момиченцето му станало зле по време на разходка, при която то си купило сладолед. Обадило се на майка си, че не се чувства добре, след което било закарано в безсъзнание в болницата, където според лекуващите лекари вследствие на заболяването, което има, детето изпаднало в мозъчна смърт и след няколко дни издъхнало.

Детето с нетърпение стягало куфара си и се радвало, че на 28 юли ще пътува за България и родното си село Осина.

Днес жителите на гърменското село Хвостяне, приятели, съученици и учители от НПГ ”Димитър Талев” в Гоце Делчев се простиха и с 16-годишния Мелеим Изеиров, който вчера след обяд се удави в река Места, близо до хаджидимовското село Блатска.

Смъртта на единствения син на семейство Изеирови потресе не само родното му село Хвостяне, но и цялата община Гърмен и региона.

Момчето не можело да плува добре и още при влизането му в реката се озовало във водовъртеж, дълбок около 4-5 метра, който буквално го погълнал.

Напразни останали усилията на приятелите му, с които отишъл да поплува в летните жеги в река Места, и на мъжете, които са се намирали в близост до инцидента, да помогнат и да спасят 16-годишния Мелеим, чието посиняло до неузнаваемост тяло водата изхвърлила след около половин час в плитчините на реката, на около 10-15 метра от мястото на водовъртежа, в който изчезнало 16-годишното момче.

Удавилият се при нелепия инцидент в Места Мелеим Изеиров е единственото дете в семейството. Той бе ученик в НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене