Равносметката! В първия ден от влизането на синята зона в Петричхазната се напълни с 400 лв. приходи

Валентин ГЕРЧЕВ
В първия работен ден от влизането в сила на т. нар. „синя зона“ в Петрич, общинската хазна е набъбнала с цели 400 лв.
Това са наложените глоби на петричани и туристи в града, които не са спазили нормативите за платено паркиране, каза отговорникът Тильо Буров пред Топ Преса преди дни.
„Скобите, които бяха поставени в понеделник са 40, но имаме положителен ефект“, отчита дейността си той и допълни: „Поставянето на скоби струва скъпо“.
Той уточни още, че цената на нарушението, което всеки нарушител ще плаща, е 10 лв. за престой. Тильо не можа да конкретизира къде ще престоява колата на нарушителите, при положение че има и такива, които да не искат да се освобождава за цена, посочена от общинската наредба. Всъщност, имало е и такива случаи. Той отговори така: „Това става единствено само на мястото на нарушението. Защото в момента общинската фирма Паркинги и гаражи нямат обособено място за престой на „арестуваните“ коли, както нямат още и коли, с чиято помощ те да се извозват на определено за целта място – тъй наречените „паяци“.
По принцип, от общинската фирма в момента слагали скоби на колите за неспазване на маркировката и за нарушаване на Закона за движение по пътищата – в смисъл паркиране по тротоари и др. Буров поясни, че още в първия работен ден имало и такива, които са изявили желание да ги съдят. „Има ги, и то много!“, не скри нагласите на петричани той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене