Важно за първокурсниците в ЮЗУ!

От понеделник /22 август/ до 2 септември е срокът, в който първокурсниците задочници на Югозападен университет „Неофит Рилски” в Благоевград трябва окончателно да се запишат в съответния факултет. За новоприетите студенти в редовна форма на обучение този срок е от 29 август до 9 септември.

Както „Струма” писа, заради опасения от нов локдаун бе взето решение новата академична година в ЮЗУ да стартира по-рано, като се изтегли с няколко седмици напред. Така вместо в началото на октомври учебните занятия за редовното обучение ще започнат на 12 септември, а за задочното – на 22 август.

„Докато в предходните години Ковид пандемията и усложняването на епидемиологичната обстановка ни поставяше в ситуация с много неизвестни, сега се стараем да бъдем максимално подготвени за нея. Главната причина за изтеглянето на учебната година е превантивната ни подготовка за евентуално усложняване на пандемичната обстановка. При вземането на това решение се отчетоха случаите, официално постъпващи като информация за увеличаване броя на заразени или боледуващи от Ковид. В този смисъл бих искала да акцентирам на факта, че Югозападният университет е средищно място, в което се обучават хора от целия регион и страната. Това означава, че всеки един студент, докато се ползва от правото си на обучение, ще дойде от своето родно място, където е възможно да има сложна пандемична обстановка, която ние не можем да проследим. Ето защо абсолютно единодушно бе взето решението на Академичния съвет официалното откриване на новата учебна година да бъде на 12 септември“, коментира миналия месец зам. ректорът по учебната дейност на ЮЗУ доц. д-р Ицка Дерижан и подчерта, че във всичките 9 факултета се преработват графиците, като посъветва студентите да следят сайта на университета и на отделните звена, за да се информират своевременно.

Доц. Дерижан заяви и че въведеният нов календарен график касае само зимния семестър. За летния семестър отново ще бъде направена преценка на ситуацията и ако има промени, то те ще бъдат съобщени предварително.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене