„Вихрен“ победи с 2:1 „Пирин“(Гоце Делчев) в Сандански

Приятелският мач бе първи и за двата отбора от лятната подготовка за новото първенство на Югозападната „В“ група

Те се срещнаха на градския стадион в Сандански се срещнаха местния стадион, бяха равностойни и показаха добро ниво на игра с оглед етапа на подготовката си.
Очаквано в контролата участваше най-голямата звезда и в двата тима – националът Илиян Мицански, който определено имаше принос за успеха на домакините.

През първата част на мача по-добре на терена стояха в отделни моменти футболистите на „Пирин“. В 20-та минута Георги Самокишев насочи топката с глава във вратата на домакините, но тя бе изчистена от голлинията.

След почивката в отбора на „Вихрен“ се появиха националът Илиян Мицански и нападателят Александър Русков. Този дует в атаката създаваше удоволствие на зрителите с майсторските си изпълнения. В 60-та минута Русков бе изведен от дясно от Васил Захариев и голаджията на домакините от няколко метра не сгреши за 1:0. В 65-та минута попадение като по учебник по футбол отбеляза Илиян Мицански, който бе изведен от Русков за 2:0.

В 80-та минута главният съдия Радой Тасев отсъди дузпа в полза на Пирин за спъване на Иван Воденичаров вътре в наказателното поле. Точен от бялата точка бе Атанас Спириев за 2:1.

Следващият контролен мач на отбора на Вихрен ще бъде в събота от 10.30 часа в Сандански срещу U-19 на „Пирин“(Благоевград). Отборът на „Пирин“(Гоце Делчев) ще домакинства на „Септември“(Симитли) от 11.00 часа на собствения си стадион.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене