Кметът на с. Самуилово Кирил Стоянов: И аз искам разследване ,до доказването на истината от тефтерчето на „Туфчо“

Кметът на петричкото село Самуилово ,Кирил Стоянов ,който бе забъркан в т.н. тефтерче на „Туфчо“,бивш гл.секретар на община Петрич ,още преди изборите за местна власт ,бе любезен да отговори на нападките на Кирил Георгиев ,председател на Сдружението за контрол и управление на община Петрич.Георгиев ,поиска от трибуната на мини парламента в Петрич ,всички фигуриращи имена в тефтерчето ,да бъдат подведени под съдебна отговорност и да бъдат разследвани .Кирил Георгиев не конкретизира точно как това да стане ,но се позова на данни от тефтерчето ,с жълти подчертавания между редовете .По този повод ,е и настояването на Топ Преса ,пред управникът на подгорското село за разговор .

Г-н ,Стоянов ,как ще коментирате искането на Кирил Георгиев ,председателят на Сдружението за контрол и управление на община Петрич,да бъдат разследвани всички управници на села в община Петрич ,които се появиха в т.н .жълто тефтерче на „Туфчо“

Не мога да го коментирам ,това е негово право.След като иска нека да бъдат разследвани .И нека да бъде проверено и изяснено.В края на краищата ,има ли автентичността на това тефтерче ,и истинността на тефтерчето .Данните ,които са в него ,отговарят ли на истината ?-не отговарят ,ли?Да!Нека ,после всички да разберат!

Нали ,знаеш ,че и твоето име фигурира в това тефтерче?

Да ,не само моето ,но и много имена на мои колеги.Точно за това искам да излезе истината ,и да се разбере точно това какво се е целяло от тефтерчето.

Каква е целта на това тефтерче?

Разследването ще покаже.Според мен ,90% написаното в него не отговаря на истината.Плюс това в тефтерчето е драскано ,манипулирано ,като го гледам на снимките.Но ,да!Съгласен съм да бъде проверено .

Имаш ли някакви притеснения относно това тефтерче?

Не.Всеки един знае ,че селските кметове не разписват финансови документи.В смисъл -фактури ,нито пък платежни нареждания ,абсолютно ,нищо.Подписва се само там на фактурата ,на която е извършена дейността ,която е описана върху нея.И ,така нататък.От там насетне всяка една фира може да си направи тефтерче.Че е дала на някой кмет пари ,или че не е дала. И ,че кмета и дължи пари,и така!С две думи ,искам разследване ,за да се знае ,за да стане ясно.

Ти си един от най-инициативните кметове в община Петрич.Не смяташ ли ,че това е и удар по твоята работа ?

Откъде ,накъде!аз също искам да разбера ,дали въпросната фирма е дала пари на кметове и на кои,е дала?Кого точно ги е дала парите?Под каква форма са дадени,защото там като гледам ,пише 200-300лв.Такива суми. А ,въпросната фирма на която е тефтерчето ,не си спомням даже да е била спонсор на написаните там кметове даже и за селските им събори.Защото всички знаят ,че фирмите стават спонсори на съборите на населените места.А въпросната фирма,не е спонсорирала и един събор .

От къде всъщност изникна това тефтерче?

Не мога да кажа.Всеки едни може да направи такъв тефтер.Даже и аз мога да си направя такова тефтерче,и да пиша -тази фирма ми дължи толкова ,или другата толкова.Или пък на тая фирма имам да давам -толкова .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене