Петрички ученици създадоха патриотична алея с Левски, Ботев, Гоце и Яворов

Страхотна патриотична алея сътвориха петрички ученици по проект „Красива природа“. Работата на отборите приключи, а резултата бе оценен по достойнство и от кмета на община Петрич – Димитър Бръчков и Георги Динев от ГЕРБ. Идеята за този проект е на ЦЛРП-ОДК в града. Родолюбивата инициатива включи боядисването на 700 квадратни метра стена от бетон в цветовете на националното знаме и рисуване по шаблони на портрети на видни български будители, чиито имена носят училищата, участвали в „Красива природа“. Сред образите, които могат да се видят от посетителите, са тези на Апостола на свободата – Васил Левски, Христо Ботев Пейо Яворов и Гоце Делчев.

„Тази алея „оживява“ с погледите на вашите патрони, тази алея ще припомня и ще бъде символ за Петрич и петричани. Ще спираме тук“, каза кметът Димитър Бръчков. Той предложи инициативата да бъде надградена и до портрета на всеки един училищен патрон да се изпише негова знаменателна мисъл.

Наградата от Община Петрич за участниците и техните ръководители е екскурзия до столицата, където да бъдат посетени Национален исторически музей и Военно-исторически музей. „Горд съм, казвам го още веднъж, че съм част от това дело – по идея на деца и реализирано от деца! Поздравявам ви за направеното и пожелавам да продължавате с такова усърдие! Бъдете здрави“, обобщи в поздрава си към децата кметът Димитър Бръчков.

Георги Динев сподели снимки и написа: Проект „Красива природа“ – Петрич 🇧🇬 Българският дух е в децата ни 🇧🇬 Да живее България 🇧🇬 в личният си Фейсбук профил.
 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене