Методи Методиев – Вожда: Винаги съм със среден пръст срещу системата!

Имам удоволствието да ви представя един мой стар приятел… Неговото име е Методи Методиев, но всички в Югозапада го познават, като Вожда. Методиев е председател на благоевградския Мотоклуб „Пирински вълци” От 15 години е звукооператор в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград. Срещам се с него, за да ви го представя в рубриката на Топ Преса “Лица от Югозапада”.

VojdaЗдравей, адаш, не сме се виждали от много години… Да започнем с това, защо те наричат  Вожда?

– Този прякор ми е от ученическите години. Още тогава четяхме много книги за индианци: Синовете на Великата Мечка, Винету… и защото в компанията имахме един индианец и на мен остана името Вождо. То този прякор е от толкова много време, че и майка ми и баща ми ме наричат така 😉

С теб се познаваме от 1990 год. И аз те помня, че ти наистина беше, като вожд на металистите тук в Благоевград…

– Да, така си беше, бяхме много луди компании в тинеийджърскйте години и трябваше някой да е вожда на компанията. Така се случи, че бях аз.

Какво ти е мнението за това, че вече няма металисти… дългите коси, кожите, верите…

– Това си беше една суб култура, която като не се подържа, рано или късно нещата се променят бавно и лека-полека умират. А и гледаш рок бандите позастаряха, почнаха да измират дядовците. Всяко поколение си иска новото. Но все пак има още, не е умрял метала както казваме ние дъртите рокаджии, това го виждаме на фестивалите, появяват се нови хора на които децата им слушат такава музика. Пред сцената има и такива хлапета на по 4-5 годинки, та си мисля, че има още зарибени по нашата музика.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Методи Методиев – Вожда

Методи Методиев – Вожда

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене