Контролите в Югозапада: „Германея“ победи мексиканците от „Фут Бико“

Членът на югозападната „В“ група спечели с 3:2 благодарение на гредите

В първия си контролен мач от лятната подготовка „Германея” (Сапарева баня) може да благодари и на гредите за това, че не претърпя поражение срещу тима на българския мениджър, живеещ и работещ в Мексико, Кирил Емилов.

Двата тима предложиха атрактивна игра катро сред гостите се отличиха лявото крило Джонатан Чинчия, Себастиян Бернал и най-вече дясното крило Хайро.

Резултатът бе открит от дузпа в 30-ата мин., реализирана от Алек Манолов, а до края на първото полувреме опитите на футболистите на двата отбора да отбележат попадение не се увенчаха с успех. В 37-ата минута Хайро след невероятен рейд изпрати кълбото в дясната странична греда зад стража на домакините.

През втората част на мача футболистите заиграха още по-добре, като в 50-ата минута лявото крило на „Фут Бико” Джонатан Чинчия тръгна на скорост по левия фланг, проби защитата на домакините и със страхотен шут изпрати топката в близкия ъгъл за 1:1. В 60-ата минута при мелле пред вратата на гостите Георги Никлин се оказа най-съобразителен и прати топката в мрежата за 2:1. Пет минути по-късно обаче Себастиян Бернал се възползва от вяла игра в защита, отне топката и изравни. В 70-ата минута Джонатан Чинчия с далечен удар от 35 метра улучи напречната греда зад стража на „Германея”, а в 72-та след груба грешка на американския защитник Давид Барут Иван Мартинов се възползва от ситуацията и оформи финалното 3:2. Резултатът за малко да стане с 6 гола, но в 85-та мин. колумбиецът Хайро изскочи сам срещу вратаря на домакините, но би в аут.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене