Обръчът около Ембака се стеснява: Прокуратура и полиция в Благоевград повдигат обвинение и за убийство по хулигански подбуди, днес ще го доведат от затвора в София

Обръчът от обвинения срещу Емил Първанов – Ембака се стеснява, днес полиция и прокуратура в Благоевград повдигат ново обвинение срещу него за убийство по хулигански подбуди. При такова обвинение, той може да остане в ареста не 8, а 18 месеца, така, че мотивът за освобождаването му вчера ще увисне във въздуха.

Днес следобед полицаите ще пътуват за София и по всяка вероятност Ембака ще бъде конвоиран до съда в Благоевград. Припомняме, че само за един ден вчера Ембака бе освободен от ареста с мотива, че е лежал 8 месеца и часове по късно ново обвинение за палеж го върна отново зад решетките. Днес с новото обвинение той ще бъде трайно прикован в килията.

Емил Първанов – Ембака уби след скандал и побой шефът на охраната на Агромах Николай Чивиев на АМ Струма миналото лято. Веднага след смъртта на Чивиев, Ембака избяга и се укрива достатъчно дълго време, надявайки се опасността от линч върху него да е отминала. Чивиев бе легионер, а гилдията не легионерите се закани да търси възмездие за убития си колега.

Откриха се достатъчно доказателства, които потвърждават обвинението за убийство по хулигански подбуди. Освобождаването му от Апелативен съд вчера взриви вълна от недоволство на хора, които го познават и са запознати с подвизите му. Ще съобщим остава ли в ареста за дълго Емил Първанов-Ембака.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене